Kansloos Vriendenschaar leidt aan vormverlies bij Vitesse

BARENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ook in de uitwedstrijd tegen Vitesse is het de selectie van korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdagmiddag 3 juni 2023 niet gelukt om de neerwaartse tendens van de laatste wedstrijden om te bouwen. Opnieuw brak een gebrek aan scorend vermogen het team van de Sluisweg op. De ploeg ontbeert zelfvertrouwen nu het na de winter slechts één punt wist te halen uit vier wedstrijden.

Ook de thuisploeg uit Barendrecht profiteerde van het vormverlies van teveel spelers en speelsters bij Vriendenschaar. (Foto Vriendenschaar)

Vitesse schoot de eerste twee schoten meteen raak, maar Vriendenschaar scoorde door de in de basis gestarte jeugdspeelster Lieke Kamsteeg en een raak schot van Julian Voorwinden in de beginfase nog wel raak, maar door zes Vitesse treffers in tien minuten, tegenover nul voor Vriendenschaar was de achterstand na twintig minuten al 9-2. In de laatste 10 minuten van de 1e helft scoorde Patrick Noordzij nog wel het 3e Hardinxveldse korfpunt in deze 1e helft, maar de thuisploeg bracht met een schot en een strafworp de ruststand op een comfortabele 11-3.

Teleurstellende wedstrijd
Ook in de tweede helft bleef Vriendenschaar aanvallend ondermaats. Met het inbrengen van Marijn Blokland en Peter Visscher werden wel zowel aanvallend als verdedigend meer rebounds gewonnen, maar de schoten waren onvoldoende zuiver. Maar ook Vitesse kon daardoor aanvallend geen vuist meer maken. Nicole v.d.Laan en Benthe van Wingerden kwamen nog in de ploeg, maar dat had ook geen resultaat. Het werd een zeer matige tweede helft waarin beide teams slechts vijf keer tot scoren kwamen, waarbij voor Vriendenschaar Marijn Bakema drie keer raak schoot. 16-8 werd de eindstand van deze teleurstellende wedstrijd , waardoor Vriendenschaar op de zesde plaats is beland. Om nog een kleine kans te maken op de versterkte promotie (minimaal de vierde plaats), zullen de twee laatste wedstrijden moeten worden gewonnen. Zaterdag 10 juni 2023 gaat Vriendenschaar op bezoek in Eindhoven voor de wedstrijd, die om 15.30 uur begint tegen rode lantaarndrager Rust Roest.