Korfbalselectie HKC op koers voor ‘dubbel’

ZOETERMEER / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een competitie waar door de diverse onderbrekingen, maar geen ritme komt,  heeft HKC de uitwedstrijd zaterdag 20 mei 2023 bij De Meervogels in Zoetermeer met 16-19 gewonnen.

Meer spelend vanuit de discipline en met een tandje erbij trok HKC de wedstrijd in de laatste tien minuten naar zich toe. (Foto H. van Kekerix)

Door deze overwinning en het verlies van de concurrentie ligt HKC op koers om de dubbel dit seizoen binnen te halen. Bij winst in de eerstvolgende thuiswedstrijd zaterdag 3 juni tegen DOS(W) is ook het kampioenschap op het veld in de Hoofdklasse een feit.

Onzorgvuldigheid
Met Danny den Dunnen en Veerle Havelaar nog altijd geblesseerd aan de kant begon HKC voortvarend aan de wedstrijd. Al snel stond er een 2-7 tussenstand in het voordeel van HKC op het scorebord. De Meervogels, nog spelend op een groot veld, kwam daarna beter in de wedstrijd, terwijl bij HKC de onzorgvuldigheid toe nam. Bij een 6-8 tussenstand haakte de thuisploeg dan ook weer aan in het duel. HKC zette weer even aan en kon de voorsprong relatief eenvoudig weer vergroten naar 6-10. Even leek HKC ook op 6-11 te komen kort voor rust, echter draaide de door iedereen al getelde bal miraculeus weer uit de korf. In de laatste anderhalve minuut van de eerste helft was het De Meervogels die nog tweemaal tot scoren wist te komen en de ruststand op 8-10 bepaalde.

Tandje erbij
Waar in de rust was gehamerd ook deel twee weer goed te starten, kon HKC het initiatief in eerste instantie nog niet naar zich toe trekken. Het opportunistisch spelend De Meervogels kreeg er steeds meer zin in en op een 15-15 tussenstand ook werkelijk het geloof dat er deze middag wat te halen zou zijn. En waarom ook niet. Ditzelfde De Meervogels had HKC voor de zaal ook al ‘pootje gehaakt’. Zover liet HKC het nu echter niet komen! Meer spelend vanuit de discipline en met een tandje erbij trok HKC de wedstrijd in de laatste tien minuten naar zich toe.

Champagne staat klaar!
Na afloop werd duidelijk dat de concurrentie er niet in was geslaagd deze speelronde punten te behalen. Tempo verloor van Fiks en DeetosSnel moest haar meerdere erkennen in Avanti/Post Makelaardij. Door deze uitslagen heeft HKC een voorsprong van vijf punten op beide ploegen en kan bij winst in het eerstvolgende duel ook op het veld de champagne worden ontkurkt. Zaterdag 3 juni 2023 speelt HKC 1 om 15.30 uur thuis tegen DOS(W). Zaterdag 27 mei 2023 wordt in verband met Pinksteren niet gespeeld.