Korfbalselectie Vriendenschaar verliest thuis van Albatros

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na de zaalcompetitie begon korfbalvereniging Vriendenschaar als koploper aan de tweede helft van de veldcompetitie en moest na een gelijkspel en een nederlaag de thuiswedstrijd tegen Albatros winnen om mee te blijven doen in de strijd om de koppositie. Echter ook in deze wedstrijd kon Vriendenschaar het niveau van voor de winter nog niet bereiken. Albatros had zaterdag 20 mei 2023 het grootste deel van de wedstrijd een voorsprong, die in de slotfase door Vriendenschaar wel werd genivelleerd, maar het had daarna geen antwoord meer op het laatste rake schot van de ploeg uit Zwijndrecht, waarmee de eindstand 18-19 werd.

Hier in beeld een doelpoging door speler Patrick Noordzij. (Foto Vriendenschaar)

De selectie van de Sluisweg begon voortvarend door twee rake schoten van Marijn Bakema in de openingsfase gevolgd door twee treffers van Patrick Noordzij en éénmaal Celine van Meeteren, waardoor er halverwege de eerste helft een voorsprong van 5-3 was genomen. Echter door de gemakkelijk scorende dames van Albatros (acht maal in de 1e helft) was het 5 minuten later 5-7 en enkele minuten later 6-10 . Julian Voorwinden bepaalde de ruststand uit een strafworp en een afstandsschot op 8-10.

Spannende slotfase
Ook in de tweede helft moest Vriendenschaar steeds tegen een achterstand knokken. Hoewel het eerste schot van Patrick Noordzij raak was, werd de achterstand door drie rake schoten van Albatros weer vergroot naar 9-13. In de volgende fase verzuimde Vriendenschaar het gat te dichten, teveel kansen werden gemist (waaronder vier strafworpen),waardoor de Zwijndrechters de voorsprong steeds op twee korfpunten kon houden. Bij de stand 11-14 kwam Lieke Kamsteeg in de ploeg die meteen raak schoot, maar ook Albatros bleef (veelal door de dames) scoren. Met diverse wissels probeerden trainers Jacob en Berrevoets het tij te keren. Met Daan Kamsteeg in de ploeg kwam Vriendenschaar door achtereenvolgens Celine van Meeteren, Anne Timmer en Lieke Kamsteeg tien minuten voor tijd op 17 -17, wat zorgde voor een spannende slotfase met veel gemiste kansen over en weer. Het werd door de 12e damestreffer van Albatros 17-18, maar Daan Kamsteeg maakte uit een strafworp weer de gelijkmaker.

Naar Barendrecht
In de laatste minuut werd Albatros toch nog winnaar door een raak schot, waarna Vriendenschaar de laatste kansen op de gelijkmaker niet wist te verzilveren en genoegen moest nemen met deze pijnlijke nederlaag. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Tilburg nu met vijftien punten bovenaan, gevolgd door zes teams, die dertien, twaalf en elf punten hebben, waardoor het een spannende strijd om de promotieplaatsen blijft. De volgende wedstrijd is zaterdag 3 juni 2023. Dan speelt Vriendenschaar om 16.50 uur in Barendrecht tegen Vitesse dat één punt meer heeft.