Acht brandweerposten strijden om prijs in regionale wedstrijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Acht posten van de brandweer uit de regio deden zaterdag 1 juli 2023 mee aan een wedstrijd. Deze was georganiseerd door de post brandweer Hardinxveld-Giessendam. Ze kregen een uitdagend scenario voorgeschoteld, die zij zich meester moesten maken. De post Goudswaard won! 

Dit is op de wedstrijdlocatie bij De Kuiper Infrabouw aan de Wiedhaak. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Het scenario was dat er een vrachtwagen achteruitrijdend tegen een bedrijf bus was gereden. De bus werd juist schoongemaakt door twee mensen. Daarbij is één van de medewerker in het water beland en door de oppervlaktewaterploeg uit het water is gehaald en overgedragen aan het aanwezige ambulancepersoneel. De andere medewerker kwam bekneld onder de bus terecht en moest door de brandweer worden bevrijd en is ook overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Tekst gaat verder onder tweet.

Tekst gaat verder onder foto.

Loco-burgemeester Trudy Baggerman (T@B) heeft net de prijs en de puntenlijst uitgereikt aan de post Goudswaard, in de Hoeksche Waard. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Prijsuitreiking
Zaterdag aan het eind van de middag reikte loco-burgemeester Trudy Baggerman (T@B) namens het gemeentebestuur de prijzen uit. De eerste prijs ging naar de post Goudswaard, tweede werd Gorinchem en de derde prijs was voor Groot-Ammers. De eerste vier ploegen doen zaterdag 7 oktober 2023 mee aan de regionale wedstrijden in Heerjansdam.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld