Alzheimer Café zet vrijwilligers in ’t zonnetje tijdens jubileumviering

door Hans van der Aa
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het 12,5-jarig jubileum van het Alzheimer Café van Hardinxveld-Giessendam is woensdagavond 22 juni 2022 op een feestelijke manier gevierd in verpleeghuis Tiendwaert aan de Jupiterstraat 2. Een interactieve theathershow en een terugblik op de gebeurtenissen van de afgelopen jaren in eetzaal De Gieterij bracht de vele aanwezigen een lach en een traan.

Voorzitter van het Alzheimer Café Piety Nijhoff zette haar vrijwilligers uitgebreid in het zonnetje. Ze kwamen met z’n allen naar voren en kregen allemaal een cadeautje, variërend van bloemen tot nieuwe sokken. “Jullie hebben voor iedereen ‘het vuur uit de sokken’ gelopen!” (Foto Hans van der Aa / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Initiatiefneemster/voorzitter van het eerste uur Piety Nijhoff opende de avond en heette iedereen welkom. De microfoon ging al snel naar dagvoorzitter Peter de Borst die in twee ‘beurten’ de geschiedenis van het plaatselijke Alzheimer Café de revue liet passeren. Ook wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Sociaal domein, Zorg en Welzijn – die het Alzheimer Café een warm hart toedraagt – zat in de zaal.

Interactief
Om het jubileum extra feestelijk te maken was Paul van Kuiken (Linquenda Theatershows) uitgenodigd. Hij verzorgde interactief cabaret, speciaal voor senioren en 50-plussers. Een show over ouderwetse gezelligheid thuis en allerlei herinneringen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 van de vorige eeuw. De fotograaf werd ook in zijn verhaal betrokken. Hij moest vanaf het podium foto’s maken van het publiek, dat verleid werd tot zwaaien met armen en benen.

Onderlinge ontmoeting
Een Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kunnen je ideeën en ervaringen uitwisselen. Het Alzheimer Café, locatie H-G, houdt – met uitzondering van vakantiemaanden – elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst. Deze worden afwisselend gehouden op drie locaties: Zorgcentrum Pedaja (Claversweer 1), Verpleeghuis Tiendwaert (Jupiterstraat 2) en Woonzorgcentrum De Lange Wei (Rembrandthof 85).

September
In de laatstgenoemde locatie wordt op woensdag 28 september 2022 de volgende ontmoetingsavond gehouden. Dan is Notaris E. de Vilder aanwezig om onder andere te informeren over volmacht en levenstestament. Alles in relatie tot dementie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld