Burgemeester bedankt inwoners voor hun hartelijkheid en ziet ook naar hen om

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In zijn laatste blog van de serie vluchtelingenblogs over achtergronden rondom de vluchtelingen uit Oekraïne bedankt burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) woensdag 13 april 2022 ook de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. “Het is een voorrecht om al die hartelijkheid om ons heen te zien. We helpen elkaar, ook vanuit het gemeentehuis houden we ieders welzijn nauwlettend in de gaten. We zijn alert op signalen uit het dorp en ondernemen waar nodig actie”, schrijf Heijkoop.

Burgemeester Dirk Heijkoop spreekt over ‘roerige tijden’. “De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal diep. Met pijn in ons hart zagen en zien wij mensen vluchten voor het geweld; huizen, goederen, familie en vrienden achterlatend. Ik ervaar het als een hartverwarmend gebaar hoe ons dorp zich heeft ingezet om deze mensen te helpen”, bericht Heijkoop in zijn laatste vluchtelingenblog. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Op dit moment zijn er nog verschillende vrijwilligers betrokken bij de opvang van gevluchte Oekraïners. “Het verdriet staat in hun ogen, maar ze tonen dagelijks ook hun dankbaarheid voor wat ons dorp voor ze heeft gedaan en doet. We willen er met elkaar zijn voor die vrouwen, vaak jonge kinderen en een aantal mannen die huis en haard verlieten en onzeker zijn over hun toekomst”, stelt Heijkoop.

Eigen inwoners
Tegelijkertijd zegt Heijkoop houdt de gemeente ook oog voor de inwoners van ons dorp. Heijkoop: “Weet dat we u  zien, dat we u waar nodig helpen, dat we met uw toekomst bezig zijn. Huisvesting, de zorg, veiligheid, de lokale economie, kunst en cultuur, duurzaamheid, milieu, onderwijs en verenigingen, het staat dagelijks op ons netvlies. De nieuwe gemeenteraad en, straks, het nieuwe college maken zich dagelijks hard voor u en voor ons dorp.” Het past in volgens Heijkoop in Hardinxveld-Giessedam om ook andere vluchtelingen te helpen. “Het mooie is: we doen het met elkaar. Daarom ben ik ook zo trots om uw burgemeester te mogen zijn. Het is een voorrecht om al die hartelijkheid om ons heen te zien. We helpen elkaar, ook vanuit het gemeentehuis houden we ieders welzijn nauwlettend in de gaten”, aldus Heijkoop. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld