Goudsmidatelier Jeandice komt in winkel Juwelier Verhoef

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Arie Verhoef (68), eigenaar van Juwelier Verhoef aan Klein Diepje 3 heeft zaterdag 25 februari 2023 zijn laatste werkdag. Zijn winkel wordt met ingang van woensdag 1 maart 2023 overgenomen door Jantien van Vliet (41) uit Sliedrecht. Met de komst van een nieuwe eigenaar verandert ook de naam. Dat wordt Goudsmidatelier Jeandice. 

Arie Verhoef en Jantien van Vliet vrijdagmiddag 24 februari 2023 in de winkel. Nu Verhoef stopt verdwijnt na zeventig jaar de naam ‘Juwelier Verhoef’. (Foto Peter Donk / HG24)

De vitrines in de winkel zijn inmiddels nagenoeg leeg. Verhoef heeft de laatste weken uitverkoop gehouden. Tijd om de zaak te gaan overdragen aan voor hem een goede bekende. Arie Verhoef werkte tot 2000 in de tandtechniek, toen ook hij (net als zijn vader en broer wijlen Jan Verhoef – red.) in het juweliersvak stapte. “Vader begon op de Rivierdijk, broer Jan zat jaren in de Peulenstraat en nam de winkel van mijn zus in Sliedrecht over (daarin zitten nu twee nichtjes – red.)”, vertelt Verhoef. Weer wat later kwam hij terecht aan het Klein Diepje. Verhoef: “Nu ik stop verdwijnt de naam ‘Juwelier Verhoef’ na zeventig jaar uit Hardinxveld-Giessendam.” De naam is een begrip in het dorp. Tocht treurt Verhoef er niet om. Hij ziet in Jantien van Vliet een goede opvolger en zegt er alle vertrouwen in te hebben. “Ze zal dingen weer anders doen. Ik zie haar komst als een ‘fris begin’.” Verhoef bedankt zijn klanten. Hij heeft de mensen in Hardinxveld-Giessendam altijd als heel prettig ervaren. 

Goede bekenden
Verhoef en Van Vliet kennen elkaar al bijna twintig jaar. Zakelijk hebben ze al zo lang met elkaar te maken. Van Vliet werkt al jaren als goudsmid. “Ik heb weleens tegen Arie gezegd ‘als je weggaat, dan moet je het even laten weten’. Zo is het gaan”, legt ze uit. Met de komst van Jantien van Vliet blijft de klant terecht kunnen voor een keuze uit de collectie, blijft Lamper Berger Paris en komen er wel nieuwe merken bij. “Ook komen eigen ontwerpen in de verkoop”, vertelt Van Vliet, die de komende week de winkelindeling gaat aanpassen. Van Vliet: “De werkbank komt in het winkelgedeelte te staan. De klant is getuige van wat wordt ontworpen of gerepareerd. De toonbank draait een slag, maar voor de rest blijft veel hetzelfde.”

Openingstijden
Zaterdag 11 maart 2023 gaat de winkel na een herinrichting weer open. Dan onder de naam Goudsmidatelier Jeandice. De openingstijden aan Klein Diepje 3 zijn dinsdag en donderdag van 10.00 – 17.00 uur, vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Op woensdag kunnen klanten terecht op afspraak, bijvoorbeeld voor herinneringssieraden of om iets uit een erfenis te restylen. Goudsmidatelier Jeandice mag je bellen op tel. 0184-769046 of mailen naar: info@jeandice.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld