Huishoudens kunnen beroep doen op Tijdelijk Noodfonds Energie

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie (TNE). Het TNE betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het noodfonds aanvragen voor de hele periode.

Het TNE is er voor huishoudens die de huidige hoge energierekening niet kunnen betalen. Ook niet met de energietoeslag en het prijsplafond.

Er gelden de volgende drie criteria:

  • Het huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaande) of € 3.794,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadsverwarming bij een energieleverancier. De rekening voor gas en stroom is hoger dan 10 procent van het bruto inkomen voor huishouden met een inkomen tot 160 procent van het sociaal minimum, en 13 procent voor huishoudens met een inkomen van 160 tot 200 procent van het sociaal minimum. Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft.

Meer informatie (en aanvragen) over het TNE leest u op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld