Met actie Peukmeuk 2024 aandacht voor sigarettenpeuken op straat

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met de actie PeukMeuk 2024 is zaterdag 6 juli 2024 aandacht gevraagd voor sigarettenpeuken met als motto ‘Weg met peuken op straat, op naar een schone en veilige omgeving’. Een wereldwijde schoonmaakactie tegen peuken op straat.

Geraapte peuken verdwenen onder meer in de doorzichtige ‘No Waste Chair’ van kunstenaar Kees Dekkers. Deze staat later in gemeenten om mensen te laten zien hoeveel peuken rondzwerven. Verbazingwekkend hoeveel peuken daarin lagen. Hier gooit milieucoach Nelleke Gouw van Waardlanden er opnieuw gevonden peuken in. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Reinigingsdienst Waardlanden en Enjoycleaningup begeleidden de actie tegen peukenvervuiling ondersteunde door het beschikbaar stellen van knijpers, handschoenen en emmers. De auto met de spullen stond eind van de ochtend opgesteld op het parkeerterrein bij de vestiging van Albert Heijn.

Tekst gaat verder onder foto. 

Naast al het geld wat deze sigaretten hebben gekost, is het natuurlijk een ongelooflijke belasting voor het milieu en een slordig beeld op straat. De doorgang van de peulenstraat naar het Klein Diepje lag bezaaid met peuken. Kinderen konden met een speciale bril de gevolgen van afval in de oceaan zien. En rokers kregen een gratis zak-asbak mee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld