OKK’70 Dames1 lopen verder uit

WASPIK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ook in de negende competitiewedstrijd van het seizoen wisten de Hardinxveldse volleybaldames van OKK’70 zaterdagmiddag 10 december 222 de maximale winst te behalen. In een lastige uitwedstrijd in Waspik tegen de dames van Atak ’55 moest er weer hard gestreden worden om geen setverlies op te lopen. Door een 4-0 zege is de koppositie verder verstevigd.

Vrijdag 16 december 2022 om 20.30 uur komt de naaste belager, Sliedrecht Sport, op bezoek. Na deze wedstrijd gaan de dames de winterstop in. Sliedrecht Sport kan OKK’70 niet voorbij door deze wedstrijd, maar winst zou het winterkampioenschap wel extra glans geven voor de Hardinxvelse vereniging. “Lekker om af te sluiten tegen een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap en daarmee het zo fel begeerde plekje in de promotieklasse”, reageert coach Roy Kroon van OKK’70 Dames1.

Grootste gevaar
In de openingsset liet OKK’70 direct zien waarom zij bovenaan staan. Goed serveer- en blokkeerwerk zorgden voor een vroege voorsprong in deze set. Door een stabiele side-out heeft Atak nauwelijks aan een serie kunnen werken en werd de eerste set eenvoudig met 25-10 gewonnen. Het grootste gevaar komt altijd uit de meiden zelf. Na zo’n set is het lastig om de kop weer leeg te hebben en te beseffen dat het daarna weer 0-0 staat. Zo ook in set 2. Atak vocht ervoor om aan te haken en de meiden van trainer/coach Roy Kroon moesten alle zeilen bij zetten om de Waspikkers af te schudden. Uiteindelijk wist Marjolein Verheul met haar ervaring de set binnen te blokkeren.

Bonuspunt
Daarna werd het niet per se beter en moesten vrijwel alle wissels gebruikt worden om het verschil te maken. Door de breedte van het team te gebruiken, bleven de groenen gedurende de set steeds een beetje voor. Daardoor werd ook set 3 en daarmee de winst binnengehaald. Om kampioen te worden, heb je de vierde set (en daarmee een bonuspunt) hard nodig. De winst was binnen, maar het bonuspunt zou de overwinning nog zoeter doen smaken. Met Maaike, uit dames 2, en Tessa op de buitenkanten liep het aanvallend gesmeerd. De hoge blokkeringen van Atak waren te traag op hun post, waardoor de gaten steeds gevonden werden. Aan eigen kant werd de blokkering wel steeds dichtgelopen en dit zorgde ervoor dat Atak de bal niet meer op de grond kreeg bij de Hardinxveldse trots.