StuwKR8 biedt voor kerst uitvoeringsplan 2023 aan college aan

HARDINXVELD-GIESSENDAM – StuwKR8 heeft het uitvoeringsplan 2023 in concept afgerond. Nog voor kerst wordt het aangeboden aan college B & W van de gemeente Hardinxveld Giessendam. Dat maakt StuwKR8 woensdag 21 december 2022 bekend. Zij gaan over de MAG-initiatieven.

De partners met de grote aanvragen (boven € 10.000,-) hebben reeds hun aanvraag MAG bijdrage aangeleverd. Gesprekken zijn door StuwKR8 gevoerd met de aanvragers de afgelopen periode.

Een belangrijk element daarin is dat de gemeente bezig met een data analyse op het sociaal domein. Een aantal thema’s voor verdere invulling in de eerste helft van 2023 zijn daaruit voortgekomen. Deze thema’s zijn de vergrijzing en zorg/gezondheid, jongeren en pesten/overlast én (financiële) zelfredzaamheid. Rond deze thema’s komen partners samen om een focus aan te brengen en betere afstemming te regelen.

Indexatie
Verder zal een belangrijk punt van bespreking zijn de indexatie. MAG partners geven aan dat ze te maken hebben met forse prijsstijgingen en loonsverhogingen. Het concept plan is volgens StuwKR8 voor een eerste bespreking bij de gemeente en zal in de week voor kerst met de klankbordgroep worden besproken. Vervolgens wordt de definitieve versie aangeboden aan het College van B & W.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld