Truckerstocht LC Alblasserwaard Souburgh rijdt door gemeente

ALBLASSERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een gedwongen pauze van twee jaar keert zaterdag 14 mei 2022 de Truckerstocht LionsClub Alblasserwaard Souburgh terug. Een indrukwekkend evenement dat als doel heeft circa honderd verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. De vrachtwagens rijden ook door Hardinxveld-Giessendam.

Dit jaar rijden ruim 75 historische en nieuwe trucks mee. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer door de prachtige Alblasserwaard. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ook dit jaar is er met zorg een route uitgestippeld. De dag begint normaliter met een feestelijk ontvangst van de deelnemers waarna het startschot gegeven zal worden voor deze 18e editie van de Truckerstocht. Dit jaar zal vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen afgelopen week in Alblasserdam vooraf een minuut stilte worden gehouden. Tevens zullen alle trucks voorzien zijn van een zwart lint aan de spiegel en zal er niet getoeterd worden in de Gemeente Alblasserdam.

Route
De lange stoet van trucks vertrekt om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet rijdt de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur).
Hier wordt gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Craijensteijn, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgt de stoet haar weg via de Peulenlaan en de Weideveld naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg rijdt men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgt de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers bij de fa. Mourik (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch wordt aangeboden.
Om 13.30 uur vertrekken de trucks richting het eindstation. Via de Lekdijk wordt er langs Groot-Ammers, Streefkerk (13.50 uur), Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish gereden. De bloemrijke intocht staat om 14.45 uur gepland in Alblasserdam op het terrein van Maat Transport.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld