Twee wijk-GGD’ers onderdeel van Sociaal Team Hardinxveld-Giessendam

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Twee wijk-GGD’ers, Sjaco Blokland en Marjan Kiep, maken in een onafhankelijke functie deel uit van het Sociaal Team Hardinxveld-Giessendam. Dat bericht donderdag 14 april 2022 de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het tweetal is laagdrempelig benaderbaar en ze bekijken situaties vanuit sociaal en medisch perspectief.

Inwoners met verward gedrag kunnen volgens de gemeente overlast veroorzaken. Bij verward gedrag wordt vaak de politie bij betrokken, terwijl er in dit soort gevallen eigenlijk vooral zorg en/of hulp nodig is. Een wijk-GGD’er bekijkt welke zorg of ondersteuning passend is bij de vraag. (Foto Hans van der Aa / HG24)

“In Hardinxveld-Giessendam hebben we – zoals op veel andere plekken in het land – te maken met mensen die verward gedrag vertonen in de samenleving. Verward gedrag heeft vele verschijningsvormen en oorzaken. Het gaat bijvoorbeeld om inwoners die kampen met psychische problemen, een (licht) verstandelijke beperking, dementie of verslaving”, bericht de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Door beter aan te sluiten bij de hulpvragen van de inwoner, hoopt de gemeente met de inzet van de wijk GGD-er politie-inzet, traumatisering en escalatie bij de betrokkenen voorkomen.

Verbindingsofficier en contacten
Afhankelijk van de bevindingen, het verhaal en de behoefte van de betreffende persoon, zorgt de wijk-GGD voor optimale begeleiding naar passende ondersteuning. De wijk-GGD’ers werken dus als verbindingsofficier tussen de verschillende ketenpartners. Met elkaar proberen we ervoor te zorgen dat de inwoner zo veel als mogelijk de grip weer terugkrijgt op zijn of haar leven. De wijk-GGD’ers kennen het lokale en regionale netwerk van zorg en ondersteuning goed. Zij werken veel samen met de GGD Zuid-Holland Zuid en staan in direct contact met o.a. politie, huisartsen, woningcorporatie en overige partners.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld