Visplaats aan Binnendams omgedoopt tot speelplaats

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De visplaats aan Binnendams is omgetoverd tot een speelplaats voor de jeugd. Woensdagmiddag 5 april 2023 stelde wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Openbare Werken de openbare speelvoorziening in gebruik.

Na een openingsspeech door wethouder Meerkerk traden jeugdige free-runners op van gymnastiekvereniging OKK. (Foto Peter Donk / HG24)

De gemeente sprak na een verzoek voor een speelvoorziening op deze plaats met kinderen, ouders en mensen uit de buurt. Dat is alweer enkele jaren terug. Meerkerk was blij dat de speelplaats er is gekomen. Nabij de speelvoorziening is een parkeerplaats voor fysiek beperkten en een vijftal andere parkeervakken. Met het oog op het net begonnen voorjaar en de aanstaande zomer is het een welkome verblijfslocatie. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Voorzieningen
Er kan in bomen worden geklommen en op verschillende speelwerktuigen. Er is een mogelijkheid om te vissen, te zwemmen in de zomer in de Giessen of te schaatsen op het water in de winter. Bovendien er een nieuwe aanlegsteiger aangebracht. Bij de opening waren tientallen kinderen samen met ouders, verzorgers en inwoners van Binnendams aanwezig. Het prachtige weer deed een ieder genieten van het zonnetje, dan wel van de voorzieningen op de locatie waar direct door de kinderen gebruik van werd gemaakt.

Opletten!
Enkele nadelen van de speelplaats zijn dat deze aan de drukke Binnendams is gelegen en kinderen verdraaid goed moeten oppassen bij de weg. Op deze weg wil de gemeente ter hoogte van de speelplaats binnenkort nog een verkeershinderlijke maatregel aanbrengen om snel verkeer te dwingen er langzaam te rijden. Ook ligt de speelplaats aan het water en dus is het raadzaam om zeker jonge kinderen te begeleiden en een oogje in het zeil te houden.

Tekst gaat verder onder foto.

Ander nadeel is dat een fijne klimboom pal naast een opbergschuurtje staat. Ook woensdagmiddag klommen er kinderen in de boom, het dak op om er vervolgens vanaf te springen. De wethouder waarschuwde de aanwezige kinderen dan ook om dit niet te doen. (Foto Peter Donk / HG24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld