Waardlanden: ‘Lever gratis je kapotte zomerse opblaasspullen in’

HARDINXVELD-GIESSENDAM –  Als het zomer wordt, willen we allemaal graag naar het zwembad, het strand of een meer. Dan nemen we vaak opblaasbare zwembanden, strandballen en luchtbedden mee. Maar wat moet je doen als ze kapot gaan? Van 1 juli tot en met 31 oktober 2024 kan je ze met de milieupas weer gratis inleveren bij de milieustraten van reinigingsdienst Waardlanden voor recycling.

In 2023 konden inwoners voor het eerst kapotte opblaasartikelen apart inleveren bij de milieustraten van Waardlanden. Dat was een groot succes! Samen is 1.500 kilo aan kapotte opblaasspullen ingezameld, die gerecycled konden worden tot waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten, zoals tuinslangen, schoenzolen, slippers en dakbedekking. (Stockfoto)

Kapotte opblaasspullen worden vaak bij het gewone restafval of het grofvuil gegooid en zo eindigen ze in de verbrandingsoven. Dat is jammer, want ze zijn goed te recyclen tot grondstof voor nieuwe spullen. Gooi ze daarom in de zomermaanden gratis weg in de speciale containers bij de milieustraten van Waardlanden. Opblaasartikelen horen ook niet bij het plastic-afval, ofwel pmd. Als je ze bij het plastic doet, kan dat problemen veroorzaken bij het recyclen.

Speciale container
Alle opblaasartikelen van zacht pvc, die u gebruikt bij het strand of het zwembad, mogen in de speciale container voor opblaasartikelen bij de milieustraat. Denk aan strandballen, zwembanden, kleine zwembadjes en opblaasfiguren. Luchtbedden mogen ook, behalve als er een velours of fluwelen laag op zit. Ballonnen, voetballen en grote opblaasbare zwembaden horen hier niet bij.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld