Woonwagenbewoners in gesprek over uitbreiding met gemeente en Fien Wonen

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein is maandag 8 juli 2024 aan het begin van de avond een inloopavond voor de bewoners van het woonwagenkamp over uitbreiding daarvan georganiseerd. De samenkomst was in de trouwzaal.

De avond werd ingeleid door wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Wonen en Bouwen incl. huisvesting kwetsbare groepen, die de woonwagenbewoners welkom heette. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Een projectleider Wonen van de gemeente Hardinxveld-Giessendam vervolgde met de stand van zaken, naar aanleiding van het rapport van bureau Nijbod over de behoefte van uitbreiding. Uit dat rapport blijkt dat er behoefte is voor uitbreiding van vier wagens.

Vragen
De aanwezige bewoners, met belangenbehartiger voormalig wethouder en lokaal CDA-politicus Paul Letterie, stelden vragen, deden suggesties en plaatsten opmerkingen. De aanwezigheid van Fien Wonen gaf ook ruimte om vragen te stellen met betrekking tot huren van een wagen. Maar ook de urgentie waar jonge gezinnen met kinderen behoefte aan hebben, een woning.

Verhuur
Fien Wonen gaf aan dat het geen verhuurder is van wagens, maar wel van de standplaatsen. Het verhuren van wagens zou voor Fien Wonen uniek zijn, maar er zal zeker onderzoek worden gedaan naar de haalbaarheid. Vooral ook omdat het moeilijk is een hypotheek te krijgen, zonder eigen grond. De huidige standplaatsen zijn nu in erfpacht.

Nadere verkenning
Positief werd er opgemerkt dat er al sinds 2015 gepraat wordt over uitbreiding, maar er nu daadwerkelijk stappen worden genomen. Fien Wonen gaf aan dat er op basis van het rapport, wordt overgegaan van een nadere verkenning tot uitbreiding. En werd niet uitgesloten, dat als de mogelijkheid zich aanbied er mogelijk meerdere wagens kunnen worden geplaatst.

Inschrijving
Er werd aangegeven dat de verdeling op basis van inschrijving zal zijn en er nu vier huishoudens zijn ingeschreven. Het vooronderzoek op haalbaarheid dat nu gaat worden uitgevoerd door Fien Wonen samen met de gemeente is in het najaar klaar. Dan wordt een nieuwe avond gepland. Dinsdagavond 9 juli 2024 is er om 18.30 een inloopavond voor omwonenden van het woonwagenkamp. Ook in het gemeentehuis aan Raadhuisplein 1.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld