Afbeeldingen ‘goed overweg met elkaar’ aangebracht op Kanaaldijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Verkeer, Vervoer en Bereikbaarheid en heemraad Goos den Hartog hebben afbeeldingen aangebracht op het (brom)fietspad tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. Doel is om de de verschillende gebruikers van het (brom)fietspad te helpen om meer rekening te houden met elkaar.

Wethouder Meerkerk en heemraad Den Hartog op de Kanaaldijk. (Foto Cees van der Wal / Waterschap Rivierenland)

De drukte op (brom)fietspaden neemt toe. Steeds meer mensen maken gebruik van verschillende vervoerwijzen op het (brom)fietspad. Van scooter tot stadsfiets en van elektrische fiets tot speed pedelec. De snelheden verschillen daarbij onderling van circa 10 tot 45 km/h. Vooral op een smal (brom)fietspad zoals tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem over de Kanaaldijk-Noord langs het Kanaal van Steenenhoek en de A15 zijn er situaties waarbij het tussen weggebruikers vaak net goed gaat. En soms niet. Het is belangrijk om elkaar de ruimte te gunnen en goed met elkaar overweg te kunnen.

Gebruikers
Daarom hebben het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland, waterschap Rivierenland, gemeente Hardinxveld-Giessendam en ANDC als uitvoerende partij bedacht om op het fietspad afbeeldingen te plaatsen om de gebruikers te helpen met elkaar rekening te houden. Voor de herfstvakantie zullen gebruikers worden gevraagd wat zij van de actie vinden en of het volgens hen bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld