Alzheimercafé met uitleg over uit welk potje zorg wordt betaald

HARDINXVEL-GIESSENDAM – In woon- en zorgcentrum De Lange Wei aan Rembrandthof 85 (ingang Kon. Wilhelminalaan 72) is woensdag 27 september 2023 een Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam . ‘Uit welk potje wordt mijn zorg betaald’ is het thema van de avond, die om 19.30 uur begint. De deur is vanaf 19.00 uur open. Entree is gratis.

Janet Starink legt uit hoe het is geregeld in Nederland en welke stappen u kunt zetten om de juiste zorg gefinancierd te krijgen. 

Wat betekent dit voor de zorg en begeleiding thuis, voor dagbesteding of als wonen in een verpleeghuis in zicht komt? Janet Starink, onafhankelijk cliëntondersteuner, neemt je mee in de financiering van het complexe zorglandschap. 

Jouw vragen
Als zorg en begeleiding nodig is, krijg je te maken met verschillende afkortingen die gaan over zorgwetten en pakketten zoals WMO, ZVW, WLZ, VPT, PGB. Wat zijn al die afkortingen en welke soort hulp en ondersteuning is hiermee geregeld? Tijdens de avond kunt je jouw vragen stellen aan Starink en onder het genot van een kop koffie of glaasje fris jouw ervaringen delen met andere gasten en professionals. Ook is er informatiemateriaal aanwezig en zijn er boeken gratis te leen. Het alzheimercafé is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en alle andere belangstellenden.

Vervoer
Mocht u vervoer nodig hebben, mag je mailen maar hardinxveldalzheimercafe@gmail.com of bellen met tel. 06-49998054.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld