Hardinxveld gaat na wedstrijd tegen WSC na gelijkspel douchen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na vijf jaar afwezig is Hardinxveld weer terug in de 2de klasse en speelde zaterdag 23 september 2023 thuis aan de Sluisweg een compatitiewedstrijd tegen WSC uit Waalwijk.

Meer dan een gelijkspel zat er zaterdag voor Hardinxveld niet in. (Foto v.v. Hardinxveld)

De tegenstander komt uit de zondagcompetitie, waarin ze 115 jaar hun wedstrijden speelden en vorig jaar besloot om over te stappen naar de zaterdagcompetitie.

Aftastend
Om half drie was het dan zover en kon de eerste aftrap genomen worden door de pupillen van de week. Na deze start was het aan arbiter De Wild om het officiële fluitsignaal te geven voor het begin van deze competitie. Het begin was aftastend van beiden teams en de wedstrijd kwam pas echt op gang na een minuut of twintig toen Roy van’t Hoog via links door de verdediging heen kwam, maar zijn voorzet werd tot een corner verwerkt die verder geen gevaar opleverde. Het was Hardinxveld dat nu via rechts met Danny van de Bout gevaarlijk werd. Zijn voorzet werd nog ternauwernood door keeper Beerendonk weggeslagen en de vrijgekomen bal kwam voor de voeten van Collin de Kok, die wilde uithalen maar daarbij werd gehinderd in de zestienmeter. De arbiter zag er tot teleurstellening van de spelers van Hardinxveld, echter geen strafschop in. Net voor rust kwam WSC eindelijk eens goed los rond het strafschopgebied van Hardinxveld, maar het schot uit de tweede lijn werd door keeper Bakema vakkundig gepareerd. Met een ruststand van 0-0 gingen beiden teams de kleedkamer in.

Tekst gaat verder onder foto.

Aanval zoeken
De tweede helft was net begonnen en meteen had Hardinxveld de eerste goede mogelijkheid. Danny van de Bout legde goed af op de ingelopen Collin de Kok, maar deze zag zijn schot net naast het doel van WSC gaan. Een aantal minuten later leek Collin de Kok een uitbrak voor Hardinxveld in te leiden, maar hij werd hardhandig tegen de grond gewerkt door de aanvoerder van WSC, wat hem een gele kaart opleverde. Aan de andere kant werd nu ook WSC gevaarlijk met spits Eyupoglu, maar deze miste de voorzet op een haar na tot geluk van de verdediging van Hardinxveld. WSC bleef de aanval zoeken en kwam nu via de linkerspits weer goed door, die met zijn schot de verre hoek probeerde te zoeken maar daar weer keeper Bakema op zijn weg vond. Beide ploegen speelde op de aanval, wat voor het publiek steeds aantrekkelijkere werd nu het heen en weer golfde.

Solide verdedigingsblok
Halverwege de tweede helft was het wederom Danny van de Bout die met zijn snelheid erdoor kon komen, maar helaas zijn inzet door keeper Beerendonk van zijn voet af geplukt ziet worden. Dit was de kans om op voorsprong te komen. Met nog een twintig minuten te spelen wisselde trainer Theo de Boon, zijn spits Aldo Tagliasacchi in voor Aron Eijkelboom. Met deze frisse kracht ging de WSB-formatie verder op jacht na de goal. Via corners kwam de thuisclub steeds dichterbij, maar WSC had achterin een solide verdedigingsblok en daarachter een uitstekende doelman Beerendonk. Met nog twee wissels, Robin Peursem en Marnix Trouwborst voor Danny van de Bout en Xander Peursem, probeerde de thuisclub de druk nog verder op te voeren om tot een goal te komen. Robin Peursem, na langdurig blessureleed weer op de weg terug, kreeg een eerste mogelijkheid, maar zag een attente verdediger de bal net voor zijn neus wegwerken.

Gestrekte duik
Aan de andere kant bleef het voor Hardinxvelds verdediging ook opletten met de counters van WSC. Zo moesten aanvoerder Vincent van Lopik en Robin de Boon een aantal keren ten koste van een corner of ingooi de bal wegwerken en anders stond daarachter ook nog keeper Bakema. Bij een van de counters van WSC had keeper Bakema een uitstekende redding en wist hij met een gestrekte duik de bal tot een corner te verwerken. Deze aansluitend corner leverde ook nog het nodige gevaar op, maar gelukkig ging de bal voorlangs het doel. De laatste tien minuten waren aangebroken en beiden teams probeerde de goal te forceren maar moesten ook verdedigend aan de bak. De ingevallen spits Popara had WSC op de 0-1 kunnen schieten, maar joeg van dichtbij de bal hoog over het doel van Hardinxveld. Hardinxveld perste er ook alles uit en was met Robin Peursem zijn kopbal dichtbij, maar hij zag zijn kopbal net naast de goal van WSC verdwijnen.

Tevreden trainers
Kort daarna had Johan Woltman de beste mogelijkheid. Na een knappe actie op links van Roy van’t Hoog en Collin de Kok, kwam Johan Woltman op de rand van de zestienmeter vrij en hij zag zijn schot met een uitstekende redding van keeper Beerendonk uit de hoek van de goal verwerkt worden tot een corner. Deze laatste corner leverde niet meer op en daarna blies de uitstekend leidende de Wild voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 0-0. Beide trainers waren na afloop tevreden met het eerste punt, al had er volgens trainer Theo de Boon iets meer ingezeten met de hoeveelheid gecreëerde kansen, maar aan de andere kant ook de opluchting van geen tegengoal. Trainer Cemal Yilmaz van WSC vond dit een leerzame pot voetbal voor zijn team en het zal de aankomende wedstrijden benieuwd zijn naar het niveau van de andere clubs in de competitie in deze klasse van de zaterdag, wat ten opzichte van de zondag toch wel weer anders is. Hardinxveld speelt volgende week uit om 14.30 uur tegen S.V. Parkhout uit Nieuwegein.