Sliedrechtse wethouder komt met statement na opmerkingen over asielopvang

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na berichtgeving dinsdagmiddag 18 juni 2024 op online krant Sliedrecht24 over het idee van het Hardinxveldse College van B & W – na het raadsbesluit – om samenwerking met Sliedrecht te zoeken voor de opvang van asielzoekers reageerde de Sliedrechtse wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen dinsdagavond in de Sliedrechtse gemeenteraad op de communicatie door de gemeente Hardinxveld-Giessendam. 

Wethouder Ton Spek dinsdagavond 18 juni 2024 in de Sliedrechtse gemeenteraad. (Foto Peter Donk / HG24)

Spek deelde aan de gemeenteraad mee dat Hardinxveld-Giessendam een verzoek voor samenwerking zal indienen. “Het gaat om een verzoek om de 110 opvangplekken waartoe Hardinxveld-Giessendam verplicht is, onder te brengen in het azc in Sliedrecht. Zodra dat officiële verzoek binnen is, gaan beide gemeentes met elkaar in gesprek en worden ook gemeentes in de regio betrokken. De gemeente Sliedrecht heeft op dit moment dus nog geen besluit genomen over het verzoek van Hardinxveld-Giessendam. Als de uitkomsten van de gesprekken bekend zijn, worden deze gedeeld en besproken met de gemeenteraad”, lichtte Spek toe.

1 gedachte over “Sliedrechtse wethouder komt met statement na opmerkingen over asielopvang”

  1. Het lijkt eerder op een politiek spel van zowel Sliedrecht als Hardinxveld. Het antwoord kunnen we al invullen. 250 was de afspraak en dat is echt al veel te veel. Met wel doel stemmen wij eigenlijk nog?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld