‘Voorrangsregeling voor senioren bij verhuizing naar geschikte woning’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een tijd waarin verwacht wordt dat senioren langer zelfstandig wonen, biedt woningcorporatie Fien Wonen een nieuw initiatief. Met het oog op de groeiende behoefte aan geschikte woningen voor senioren, introduceert Fien Wonen een voorrangsregeling voor huurders van 55 jaar en ouder die een verhuiswens hebben naar een meer passende woning.\

Veel senioren passen vandaag de dag hun huidige woning aan om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar niet elke woning is hiervoor geschikt. Daarom is het van cruciaal belang dat senioren toegang hebben tot woningen die beter aansluiten bij hun behoeften en levensfase. (Foto Fien Wonen)

Met de invoering van de voorrangsregeling wil Fien Wonen deze overgang naar geschikte woningen vergemakkelijken en financieel aantrekkelijker maken voor haar huurders. Huurders van 55 jaar en ouder die momenteel in een eengezinswoning met minimaal 3 slaapkamers wonen, komen in aanmerking voor deze regeling. Zij kunnen profiteren van financiële voordelen, waaronder het meenemen van de kale huurprijs van hun oude woning en één maand geen dubbele huur betalen. “De stap om te verhuizen is voor iedereen een grote stap,” aldus Renske Büscher, bewonersbegeleider bij Fien Wonen. “We begrijpen dat dit gepaard gaat met veel geregel en gedoe, en daarom willen we onze huurders hierbij ondersteunen. Door middel van deze voorrangsregeling en persoonlijke begeleiding willen we het proces zo soepel mogelijk laten verlopen.”

Plan gemaakt
Fien Wonen heeft in samenwerking met de huurdersraden van Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden en andere woningcorporaties een uitgebreid plan ontwikkeld om senioren met een verhuiswens te ondersteunen. Deze voorrangsregeling is een van de eerste concrete stappen die worden genomen om dit initiatief tot uitvoering te brengen. Daarnaast benadrukt Fien Wonen het belang van passend wonen voor al haar huurders. Door een deel van de seniorenwoningen met voorrang te verhuren aan mensen die een eengezinswoning achterlaten, draagt Fien Wonen bij aan het vrijkomen van meer geschikte woningen voor gezinnen.

 

1 gedachte over “‘Voorrangsregeling voor senioren bij verhuizing naar geschikte woning’”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld