INGEZONDEN BRIEF: ‘Buiten zwembad van groot sociaal belang’

(Archieffoto ArieJan van Termeij / HG24)

Als inwoner van Hardinxveld-Giessendam en moeder van drie kinderen maak ik mij zorgen over de toekomst van onze gemeenschap, vooral als het gaat om onze opgroeiende jongeren. Met de zomer voor de deur rijst bij mij de prangende vraag: waar kunnen vaders en moeders op warme zomerdagen met hun kinderen (betaalbare) verkoeling zoeken?

Het recente besluit door een ruime meerderheid van de gemeenteraad om geen prioriteit te geven aan het realiseren van een buitenzwembad vind ik ronduit teleurstellend.

Als ouder begrijp ik maar al te goed de behoefte van kinderen om te kunnen spelen en genieten van het water tijdens hete zomerdagen. Het gebrek aan een buitenzwembad in onze gemeente betekent dat jonge gezinnen zijn beroofd van een essentiële plek om vrijetijd door te brengen en verkoeling te zoeken.

Terwijl de gemeenteraad bij het vaststellen van een zogenaamde prioriteitenlijstje de nadruk legt op de verbouwing van het gemeentehuis, blijft de behoefte aan sociale voorzieningen voor ons dorp onderbelicht. Ja, een vernieuwd gemeentehuis is belangrijk, maar mag dit ten koste gaan van de behoeften van onze jeugd en gezinnen?

Het argument dat er plannen zijn om het oude buitenzwembad nieuw leven in te blazen, biedt slechts een schrale troost. Onze kinderen hebben recht op een veilige en toegankelijke plek om te zwemmen, niet slechts een toekomstige belofte.

Daarbij komt ook nog eens het zorgwekkende nieuws dat recreatieplassen in de regio inmiddels verboden zijn om in te zwemmen vanwege de aanwezigheid van PFAS. En heeft onze buurgemeente Sliedrecht vorige week kenbaar gemaakt hun buitenzwembad te sluiten en niet te kiezen voor herbouw. Waar kunnen onze kinderen dan nog veilig en verantwoord naartoe?

Als gemeenschap moeten we ook opkomen voor de belangen van jonge gezinnen. Ik roep de gemeenteraad op om de prioriteiten te heroverwegen en te erkennen dat een buitenzwembad van groot sociaal belang is voor ons allemaal.

Met vriendelijke groet,
Marian Slagboom
Bezorgde inwoner van Hardinxveld-Giessendam

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant HG24 is verschenen.

Redactie HG24

2 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: ‘Buiten zwembad van groot sociaal belang’”

  1. Welkom bij de club!! Sliedrecht idem dito…het is vreselijk!! Mensen, kinderen, het telt hier niet meer mee….we hebben fout gestemd…2026 andere keuzes maken!

  2. Ik ben het helemaal met Marian eens.
    Een buitenbad is hard nodig en een veilige speelplek voor ouderen en kinderen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld