ChristenUnie haalt prominenten naar dorp voor kamerverkiezing

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De politieke partij ChristenUnie nam zaterdag 11 november 2023 de tijd om kiezers warm te maken voor een keuze voor hun partij bij de verkiezingen over elf dagen voor een nieuwe Tweede Kamer. Voor de promotie waren verschillende prominenten van stal gehaald onder wie lijsttrekker Mirjam Bikker (ChristenUnie).

Lijsttrekker Mirjam Bikker was zaterdagmorgen nog in Den Haag bij de ‘Mars voor het leven’. Zaterdagmiddag was ze op campagne in Hardinxveld-Giessendam. Hier staat ze een verslaggever van de NOS te woord. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Naast Bikker waren er politici van de ChristenUnie aanwezig van alle bestuursniveaus. Van landelijk (Tweede Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) tot lokaal uit Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht, van provincie (fractievoorzitter Steven Datema (ChristenUnie) tot Europa. Evenals kandidaat-kamerleden als IJmert Muilwijk (nr. 23 ChristenUnie) en Jan Pieter Verweij (nr. 31, ChristenUnie).

Tekst gaat verder onder foto.

Andere prominenten die zaterdag aanwezig waren: vice-premier en demissionair minister Carola Schouten (ChristenUnie) van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen en demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (ChristenUnie) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (Foto Peter Donk / HG24)

Ruim de tijd
Met ruimte voor een blikkenspel voor de kinderen net als een springkussen was er veel tijd voor gesprek. Voor de campagne nabij sporthal De Wielewaal aan Cornelisweer (en later in de middag voor een flyeractie bij winkelcentrum De Giessenhof) was ruim drieënhalf uur ingeruimd. Niet alle politici van de partij waren constant aanwezig. Ze wisselden elkaar af. Zo was Schouten er aan het eind van de ochtend, net na middag vertrok van Ooijen en even na half twee arriveerde Bikker, die tot het einde van de campagne in het dorp bleef. Er werd ruim de tijd genomen voor gesprek, een kop koffie en de traktatie op een oliebol. Praten, praten en soms even met flyers de nabij gelegen markt op gaan. Op zoek naar de kiezer.

Tekst gaat onder X-bericht.

Kiezer en keuze maken
Concurrentie van andere politieke partijen had de ChristenUnie niet bij sporthal De Wielewaal. Hoewel Hardinxveld-Giessendam best als een ‘bolwerk’ voor de ChristenUnie omschreven mag worden, kwamen de kiezers uit het dorp niet spontaan af op de ‘blauwe jassen’. Het bleef meer een gezellige samenkomst onderling en de aanwezige politici moesten zelf op passanten afstappen. Nog elf dagen. Woensdag 22 november 2023 mag er worden gestemd. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld