College stelt energietoeslag 2023 vast op duizend euro

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het College van B & W heeft de energietoeslag 2023 vastgesteld op € 1.000,–. Dat bedrag wordt gespreid in twee gelijke delen van € 500,– uitbetaald. Eerder dit jaar hebben deze inwoners al € 300,– energietoeslag ontvangen.

De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum. Wie aan de voorwaarden voldoet en niet automatisch energietoeslag ontvangt, kan vanaf december 2023 een aanvraag indienen. (Stockfoto)

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) keert op verzoek van de gemeente Hardinxveld-Giessendam de energietoeslag 2023 uit. Inwoners van wie bij de gemeente bekend is dat zij een laag inkomen hebben, ontvangen automatisch het geld op hun bankrekening. Het eerste deel ontvangen zij al in november 2023. Het tweede deel in april/mei 2024.

Binnenkort bericht
Het betreft hier mensen met bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Wie vorig jaar de energietoeslag kreeg en nog steeds aan de voorwaarden voldoet, ontvangt de energietoeslag automatisch. Alle inwoners die het geld automatisch ontvangen, krijgen hierover in november 2023 een brief van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld