College vindt dat maximale opvang Oekraïnse vluchtelingen is bereikt

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het College van B & W van de gemeente Hardinxveld-Giessendam vindt dat de ‘max’ is bereikt als het gaat om de opvang van vluchtelingen uit het door oorlog getroffen land Oekraïne. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen die eind mei 2022 zijn gesteld door fractievoorzitter Dick Fijnekam (T@B). 

Aanleiding voor de vragen aan het college was een raadsmemo over de stand van  zaken van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Hardinxveld-Giessendam. (Stockfoto)

In een memo schreef de gemeente Hardinxveld-Giessendam dat de maximale inzet, die de gemeente kan dragen is bereikt. Fijnekam wilde een dubbele bevestiging. en vroeg of de komende maanden geen extra locaties meer voor opvang van Oekraïense vluchtelingen worden aangewezen. “Onze gemeente heeft twee locaties waar in totaal 120 personen kunnen worden opgevangen. Samen met de opvang in particuliere situaties vangt Hardinxveld Giessendam ongeveer 200 personen op. Wij vinden dit passen bij de schaal van onze samenleving en is daarmee onze maximale inzet die we kunnen leveren. Deze bestuurlijke lijn dragen wij ook uit. Dat betekent dat er geen voornemens zijn om extra locaties aan te wijzen om meer vluchtelingen te kunnen opvangen”, reageerde het college. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld