Dodenherdenking bij monument aan Sluisweg

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Stichting Oranje Trouw organiseert in samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam donderdag 4 mei 2023 de dodenherdenking bij het monument aan de Sluisweg met een erewacht door veteranen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de MAG bijdrage. Online krant HG24 komt met een fotopagina.

De dodenherdenking aan de Sluisweg in mei 2022. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.15 uur: Verzamelen bij voetbalvereniging Hardinxveld aan Sluisweg 131. Vandaar begint een stille tocht onder begeleiding van de drumband van muziekvereniging EMS richting monument.
  • 19.58 uur: Taptoe door een trompettist
  • 20.00 uur: Twee minuten stilte en vervolgens wordt het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus (eerste en zesde couplet) met begeleiding.

Daarna worden zeven kransen gelegd en ook bloemen door leerlingen van basisschool De Regenboogschool uit Boven-Hardinxveld. Zelfgemaakte gedichten worden voorgelezen door twee leerlingen van het Willem de Zwijgercollege. Na afloop, rond 20.30 uur, is er voor iedereen gelegenheid om in het gebouw van scouting A15 aan Sliet 2 een kopje koffie te drinken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld