De Lange Wei wil met elektrische voertuigen bijdragen aan duurzame toekomst

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De Lange Wei aan de Rembrandthof in Boven-Hardinxveld presenteerde donderdag 6 april 2023 kort na het middaguur met trots twee nieuwe elektrische auto’s voor de wijkverpleging én een nieuwe elektrische rolstoelbus.

De volledige elektrische bus zal ingezet worden voor uitstapjes met de bewoners waarbij er samen genoten kan worden van de mooie omgeving. Tegelijkertijd zijn de twee benzineauto’s voor de wijkverpleging ingeruild voor elektrische auto’s. (Foto Peter Donk / HG24)

Je zult de bus geregeld tegenkomen tussen Hoornaar, Giessenburg en Hardinxveld-Giessendam. Dit zijn de plaatsen van de drie locaties van De Lange Wei, die het gebruik van de bus zullen delen. Ook werden twee benzineauto’s ingewisseld. “We gunnen onze medewerkers goed vervoer, de Twingo’s voldoen daar zeker aan”, vertelt bestuurder Sander van IJsseldijk, “Bij goed weer gaat een groot aantal collega’s met de elektrische fiets naar de cliënten.” Deze zijn al enige tijd geleden aangeschaft. Van IJsseldijk licht toe dat het verduurzamen en dus ‘het elektrisch gaan’ een belangrijke pijler is in het beleid van De Lange Wei: “We zijn blij met de komst van deze volledig elektrische voertuigen. Het belang van verduurzamen wordt steeds groter en daar dragen we als organisatie graag aan bij.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld