Elektrische veren gaan in 2023 varen tussen gemeenten

GORINCHEM / ALTENA / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het is de bedoeling dat Riveer begint 2023 twee elektrische veren in gebruik neemt. Deze worden nu gebouwd. Het is zeer waarschijnlijk dat de veren ook naar Hardinxveld-Giessendam varen, al is de investering gedaan door de gemeenten Altena en Gorinchem. Ze geven daarmee uitvoering aan duurzaamheidsambities.

Demissionair-wethouders Hans Tanis (SGP, gemeente Altena), Theo Boerman (SGP, gemeente Hardinxveld-Giessendam) en Joost van der Geest (CDA, gemeente Gorinchem). Zij ondertekenden eind maart 2022 op de veerpont een samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking gaat over de verbindingen tussen Boven-Hardinxveld – Werkendam – Gorinchem – Sleeuwijk en Gorinchem – Woudrichem – Loevestein – Fort Vuren. De samenwerking tussen de drie gemeenten Altena, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam is onder meer van belang voor de kostenbeheersing.

Belangrijk
De drie gemeenten vinden een goede veerverbinding tussen hun oevers van groot belang. De demissionaire wethouders zijn dan ook tevreden met de samenwerking en stellen: “De veerverbinding is een belangrijk vervoersmiddel en daarmee van belang voor onze mobiliteit, economie en toerisme. Dat neemt de komende periode alleen maar toe als er rond onze gemeenten lang aan de weg gewerkt gaat worden. We onderstrepen met deze overeenkomst de samenwerking en zijn daar als drie partijen content mee.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld