Expositie musea over ontstaan en ontwikkeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

HARDINXELD-GIESSENDAM – Op drie plaatsen wordt van zaterdag 17 september t/m zaterdag 19 november 2022 geëxposeerd over het ontstaan en de ontwikkeling van het unieke veenweidegebied van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Dat gebeurt onder meer in museum De Koperen Knop aan Binnendams 6. 

In museum De Koperen Knop ligt de nadruk op de thema’s: ijstijden, eerste bewoning op donken(Trijntje), ontginning van de 10e eeuw en ontwikkeling naar zijn huidige voorkomen. (Foto museum De Koperen Knop)

Er komen ook tentoonstellingen in museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf (een expositie over ijsvermaak) en in het SWEK in Kinderdijk (over de ambachten rond de teelt van riet e.d.). Aan de expositie is ook een fotowedstrijd met hetzelfde thema als de expositie verbonden, er komen routes tussen de locaties en er zijn meer activiteiten in voorbereiding.

Doel
Met gebruikmaking van kaarten, afbeeldingen en voorwerpen wordt de boeiende geschiedenis van het landschap van dit gebied in beeld gebracht. Het doel daarvan is het verbreden van aandacht voor het landschap. Dat gebeurt binnen het thema Denkend aan Holland (een project van de Natuur- en Landschapsvereniging Den Hâneker).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld