Handtekeningen onder samenwerkingsovereenkomst De Nieuwe Dam

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De herontwikkeling plangebied locatie Buitendams 45 krijgt vorm onder de projectnaam De Nieuwe Dam. Donderdag 9 maart 2023 tekenden wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen en Ruimtelijke Ordening en algemeen directeur Lotte van Houwelingen van BM van Houwelingen een samenwerkingsovereenkomst.

Met het ondertekenen van de overeenkomst is de realisatie van De Nieuwe Dam een stuk dichterbij gekomen. Op de foto v.l.n.r. Lotte van Houwelingen en Trudy Baggerman. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Baggerman noemt het een feestelijk moment. “Ik ben blij dat de gemeente en BM van Houwelingen de handen ineen slaan om op deze plek seniorenwoningen te bouwen voor de inwoners van Hardinxveld-Giessendam.” Van Houwelingen vult aan: “Het centrum van Hardinxveld-Giessendam maken we met De Nieuwe Dam nog een stukje mooier. Het is een plaats waar ontmoeting altijd centraal heeft gestaan en waar nieuwe bewoners fijne nieuwe herinneringen kunnen maken met elkaar. Met een thuis voor nu en de toekomstige generaties.”

Doelgroep 55-plussers
Aan Buitendams, op de plaats waar vroeger de Gereformeerde Kerk en schoenenwinkel Sluimer stonden, worden straks vijftig koopappartementen gebouwd. Met deze ontwikkeling wordt beoogd dat voornamelijk senioren, de 55-plusser en mensen waarvan de kinderen uit huis zijn, een woning kunnen vinden. Zij worden gezien als de primaire potentiële doelgroep. “Met het bouwen van deze woningen werken we de doorstroming in de hand. Deze mensen laten namelijk hun, al dan niet te grote woning achter. Daardoor ontstaat er weer ruimte voor inwoners met een grotere woonbehoefte, zoals mensen met kinderen”, zegt Baggerman. 

Vier verdiepingen
Het appartementencomplex bestaat straks uit vier verdiepingen. Baggerman: “De woningen zijn gelijkvloers en daarmee levensloopbestendig. Dit sluit aan op de woonbehoefte van de verwachte doelgroepen.” Wie belangstelling heeft of in het verleden interesse toonde voor het project mag dat kenbaar maken op de website. Daar wordt ook de start van de verkoop gemeld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld