Hardinxveld na één helft op winst tegen DFC; Tweede helft niet gespeeld

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De eerste bekerwedstrijd die Hardinxveld zaterdag 3 september 2022 uit speelde bij DFC kreeg tijdens de rust al een voorlopig einde. De tweede helft werd niet meer gespeeld, nadat een toeschouwer onwel raakte, die tevens familielid was van één speler van de thuisclub en per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd had Hardinxveld het betere van het spel in Dordrecht. (Foto v.v. Hardinxveld)

De eerste aanval was al kansrijk toen Lex de Gier vanaf de vleugel met een voorzet Robin Peursem bediende, maar die het voor het doel niet wist af te ronden. Na tien minuten was het wel raak uit een corner, die door Vincent van Lopik voor het doel werd binnen geschoten: 0-1. Er was amper een kwartier gespeeld toen Hardinxveld de volgende treffer aantekende uit een fraaie aanval. De opgekomen Johan Woltman trok de bal terug in de zestien en Collin de Kok schoof de 0-2 in de hoek van het doel. Daarna was Collin de Kok opnieuw dicht bij een score, maar caramboleerde de bal via de doelman over de lat.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto v.v. Hardinxveld)

Midweeks ingelast
Na een half uur spelen moest Sander de Boon na een kopduel het veld geblesseerd verlaten en nam Levi Suiker zijn plaats in. Op slag van rust viel een kopbal van Robin de Kok nog op de lat van het DFC doel. Daarmee bleef het bij de 0-2 tot de pauze voor een sterker Hardinxveld. In overleg tussen de clubs en scheidrechter werd door het gebeuren niet meer verder gespeeld. De tweede helft van deze wedstrijd wordt op korte termijn midweeks ingelast. Zaterdag 10 september 2022 speelt Hardinxveld de volgende bekerwedstrijd in de poule thuis tegen Drechtstreek, dat het eerste bekerduel al ruim won van GSC/ODS. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.