Hardinxveld recht de rug en wint uitwedstrijd

LEKKERKERK / HARDINXVELD-GIESENDAM – Na het verlies van vorige week was er het eerste elftal van v.v. Hardinxveld zaterdag 4 februari 2023 alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen in en tegen Lekkerkerk. De subtop zit dichtbij elkaar en er is nog alles te winnen. Trainer Theo de Boon, had vooraf al gezegd: “We zijn gehavend, maar tot de tanden gewapend!”

Het miezerende nog licht, maar de omstandigheden waren goed voor een interessante wedstrijd tussen deze teams. (Foto v.v. Hardinxveld)

Lekkerkerk, met oud-prof Jeffrey Altheer in de gelederen, is een wat ouder team in vergelijking met Hardinxveld. De thuisclub had een licht overwicht in de beginfase met enkele afstandsschoten, maar de eerste echte kans was na vijfentwintig minuten voor Hardinxveld. Een vrije trap van Thomas Rozenboom-Bos werd door Aldo Taggliasacchi van dichtbij over de keeper en goal van Lekkerkerk gewipt. De eerste goal viel echter aan de andere kant na dertig minuten. Een vrije trap van links werd door Ferry den Hoed feilloos in de verre hoek binnen gekopt en keeper Marc Koning had het nakijken. 1-0 voor de thuisclub. Lekkerkerk bleef het overwicht houden en dat leidde, net voor rust tot een volgende gevaarlijke situatie voor het doel van Hardinxveld. Nu via rechts was het een strakke voorzet op de geheel vrijstaande Jeffery Altheer, die van dichtbij inkopte, maar keeper Marc Koning, met een fantastische redding, op zijn weg vond. De ruststand was dan ook 1 – 0 voor de thuisclub.

Druk opvoeren
Hardinxveld begon sterk in de tweede helft, de druk en tempo werd opgevoerd en dat leidde meteen tot een goede mogelijkheid voor Aron Eijkelenboom, maar zijn schot werd nog net gekeerd door een verdediger van Lekkerkerk. Hardinxveld bleef goed combineren en de leidde tot een aantal corners. Na goed tien minuten was het uit een corner Robin de Boon die van dichtbij de gelijkmaker binnen kopte. 1-1 Hardinxveld bleef de druk opvoeren. Achterin werd er onder leiding van aanvoerder Vincent van Lopik geen meter weggegeven aan de aanvallers van Lekkerkerk, de 2de bal was steeds meer voor de middenvelders en voorin ontstond er meer ruimte voor de aanvallende intenties. Robin Peursum was dichtbij een goal, waar zijn lob ging over de keeper en naast de goal van Lekkerkerk.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto v.v. Hardinxveld)

Kopbal
Verse krachten kwamen er tien minuten voor tijd in. Robin Bezemer en Aron Eijkelenboom verlieten het veld en daarvoor kwamen Owen Muller en Xander Peursum. Een corner van links door Robin Peursum werd door zijn broertje Xander van dichtbij binnen geschoten. Deze volley was de verdediging en keeper van Lekkerkerk te machtig, 1 -2 voor Hardinxveld. De slotfase was zeer intens van beiden teams. Lekkerkerk probeerde er alles aan te doen om een verlies af te wenden en Hardinxveld er alles aan gelegen om de drie punten mee naar huis te nemen. Het spel ging golvend over en weer. Hardinxveld morste nog wat mogelijkheden en Lekkerkerk was net voor tijd nog heel gevaarlijk met een kopbal op de lat, maar uiteindelijk sleepte Hardinxveld de winst binnen. Trainer Theo de Boon loofde zijn team voor de vechtlust en kan door deze overwinning weer naar boven blijven kijken. Zaterdag 11 februari 2023 is Arkel te gast aan de Sluisweg. Wederom een belangrijk potje voor beiden teams om de aansluiting te houden bij de subtop, waar de verschillen klein blijven door de uitslagen van dit weekend.