Hardinxveld stuurt Schoonhoven met nederlaag veld af

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een mooie overwinning zaterdagmiddag 15 april 2023 op het veld aan de Sluisweg. Het eerste elftal van Hardinxveld versloeg Schoonhoven met 3-0.

Op het sportpark van de voetbalvereniging boekte het team van trainer-coach Theo de Boon een prachtige overwinning. Hardinxveld won van Schoonhoven. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Na een week rust en het gelijke spel in de uitwedstrijd in en tegen Haastrecht, was er zaterdagmiddag voor Hardinxveld alles aan gelegen om te winnen van Schoonhoven. Schoonhoven strijdt ook nog voor een hoge positie en was in de heen wedstrijd tegen Hardinxveld de sterkere. Het was vooraf aan de wedstrijd dan ook een mooi affiche op de mooie zaterdagmiddag aan de Sluisweg. Buiten de afwezigheid, vanwege langdurig blessureleed, van de gebroeders de Kok, keerde keeper Marc Koning weer terug onder de lat na zijn blessure. Schoonhoven miste spits Getrouw.

Lange bal
Hardinxveld begon, met de wind in de rug, voortvarend aan de eerste helft. Korte combinaties afgewisseld met meer diepere ballen bracht Schoonhoven dan ook al snel in de problemen en na tien minuten spelen was het dan ook al snel 1-0. Een lange bal van Johan Woltman op Robin Peursem was voor de verdediging van Schoonhoven te machtig en Robin Peursem wist eenvoudig keeper Schiedon met een lob te passeren. Vijf minuten later kwam pas een eerste gevaar van de gasten uit Schoonhoven, maar de bal van links ging voor het doel langs zonder dat het nodig was om in te grijpen door de verdediging van Hardinxveld.

Tempo omhoog
In de tegenaanval was het wederom Robin Peursem die een zeer goede mogelijkheid kreeg, maar zijn inzet naast het doel zag belanden. Halverwege de eerste helft was daar de volgende kans voor Schoonhoven. Hardinxveld verdedigde matig en liet een voorzet voor het doel komen, maar spits van Maurik schoot te gehaast en zijn schot ging naast en over het doel van keeper Marc Koning heen. Hardinxveld was gewaarschuwd en verhoogde het tempo in de wedstrijd. Diversen kleine en grotere kansen ontstonden, maar de juiste scherpte ontbrak bij de aanvallers van Hardinxveld. Vijf minuten voor rust kwam daar toch de 2-0. Nu werd Aldo Tagliasacchi in de diepte gestuurd en wist met een fantastische actie zowel de verdediger als keeper van Schoonhoven van de bal te houden en hem daarna af te leggen op de geheel vrijstaande Robin Peursem, die eenvoudig de bal in het lege doel kon binnen tikken.

Geen krimp
In de tweede helft ging het voordeel van de wind naar Schoonhoven, die eruit op gebrand waren om de achterstand goed te gaan maken. Schoonhoven ging dan ook nadrukkelijk op zoek naar een aansluittreffer. Een vrije trap van een meter of twintig werd eenvoudig gestopt door keeper Mark Koning. Kort erna was echter Schoonhoven dichtbij een doelpunt. Een mooie actie van Mohammed el Harracha in de zestienmeter werd al geteld door de bank van Schoonhoven, maar het was in twee instanties keeper Marc Koning, die de bal net voor de doellijn wist te redden en zo een doelpunt wist te voorkomen. In deze fase had Hardinxveld het echt lastig met Schoonhoven, dat door veel individuele acties er probeerde door heen te komen, maar de stugge Hardinxveldse verdediging gaf geen krimp. Aan de andere kant kreeg Hardinxveld steeds meer ruimte, maar de nauwkeurigheid van de aanvallers van Hardinxveld stond niet scherp. Aldo Tagliasacchi zag zijn schot net over het doel gaan. Lex de Gier vond keeper Schiedon op zijn weg en Aron Eijkelboom zag zijn inzet ook gekeerd worden net voor de lijn door keeper Schiedon.

Alle spanning aanwezig
Tien minuten voor tijd kwam daar eindelijke de derde en bevrijdende treffer voor Hardinxveld. Een steek bal op Robin Peursem, die van eigen helft af, alleen op keeper Schiedon af kon gaan, hem omspeelde en de bal in een leeg doel kon schieten en daarmee zijn derde goal van de middag maakte. Bij Schoonhoven was nu het geloof weg en het gaf Hardinxveld alle ruimte om de scoren verder op te voeren, maar dit naliet. Wederom Robin Peursem en Lex de Gier, die de kansen niet wisten af te maken, maar de mooiste gemiste kans was voor Danny van de Bout die in het doelgebied, de bal nog naast wist te krijgen. Na negentig minuten blies de goedleidende scheidsrechter van der Meulen af en was de overwinning op Schoonhoven een feit. Hiermee blijft Hardinxveld samen met Meerkerk gedeeld tweede in de competitie met zeven punten achterstand op koploper de Alblas. Volgende week speelt Hardinxveld uit bij HSSC’61 in Hei-en Boeicop en is spelen de Alblas en Meerkerk tegen elkaar. Alle spanning is dus nog aanwezig in deze derde klasse D met nog vijf wedstrijden te gaan.