River Trotters Heren1 kampioen Eerste Divisie Basketbal

TILBUR / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren1 is zaterdag 15 april 2023 in Tilburg kampioen geworden van het seizoen in de Eerste Divisie Baketbal en het team heeft zich bovendien geplaatst voor de ‘Final Four’, de plaatsing voor de promotiedivisie. In Tilburg werd gewonnen met 62 – 96. 

Zou het na acht jaar actief mee te draaien in de landelijke eerste divisie dan eindelijk lukken? Dat lukte! River Trotters Heren1 is kampioen. Topscorers waren er zaterdag van Chris den Boer (18), Leron Esajas (15) en Gillian Boldewijn / Noel Mojica (14). (Foto River Trotters)

Tilburg kenmerkt een wisselend seizoen op een negende plaats met verrassende winstpartijen tegen topteams. Niet zomaar verslagen dus, onderstreepte interim coach Jaap van Gelder in de kleedkamer. De starters Olvainey Mercera, Arco van Genderen, Noel Mojica, Chris den Boer en Leron Esajas waren tactisch voorbereid door trainer-coach Nick van der Werf en begonnen scherp aan de wedstrijd.

Snoeiharde Dunks
De heren van High Fife speelden met een gemiddeld langere opstelling een traag spel. Verdedigend was het niet in staat de individuele klasse van de Oudcomb heren af te stoppen. Met een dertien punten voorsprong moest Tilburg een eerste time out opgeven. Gillian Boldewijn kwam zoals gewoonlijk weer sterk van de bank en vaste waarde Fabio Tokromo maakte zijn schoten. Met geen vuiltje aan de lucht was er slechts wat foutenlast om rekening mee te houden. Een aantal snoeiharde dunks in de eerste helft maakte het ook voor het publiek een vermakelijke wedstrijd. Maar een echte wedstrijd was het niet naarmate de voorsprong groeide. Dexter Schot was aan beide kanten van het veld erg stabiel, Thomas Bor pakte zijn punten mee en niemand bij de tegenpartij kon echt verschil maken. Niek van Vliet mocht aanleggen voor een driepunter die als deksel op de wedstrijd de eindstand liet resulteren. Wat de heren de eerste plaats deed veilig stellen en het kampioenschap een feit maakte.

Wedstrijdprogramma
Feestelijk werd er terug thuis in sporthal De Wielewaal alvast geproost, maar het schema vervolgt zich met de ‘Final Four’ finalerondes. Naast dat zaterdag 22 april 2023 in Werkendam de laatste competitiewedstrijd om 17.00uur aanvangt, waar de selectie hun eer in de streekderby wensen hoog te houden, is de eerste halve finale wedstrijd op zaterdag 29 april 2023 uit tegen de nummer twee van het noorden. Zaterdag 6 mei 2023 is dé datum waarop de laatste thuiswedstrijd in Hardinxveld-Giessendam plaatsvindt als return halve finale om 16.00 uur. Bij winst wordt de grote finale in het weekend van zaterdag 13 mei 2023 gespeeld in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld