Hardinxveld verslaat koploper Alblas in thuiswedstrijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste elftal van v.v. Hardinxveld, met een achterstand van vijf punten op koploper Alblas, wilde zaterdag 25 maart 2023 de stijgende lijn doortrekken met een overwinning op de koploper en daarmee het verschil terug te brengen naar twee punten. Hardinxveld won met 1-0.

Ondanks de zeer winderig omstandigheden, waren er wederom veel toeschouwers aanwezig langs de lijn, die bij de opkomst van de beiden elftallen, op vuurwerk werden onthaald door de toeschouwers van de Alblas. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Hardinxveld moest helaas keeper Marc Koning missen vanwege een blessure en zijn vervanger was Justin Kraaijeveld uit de O19 selectie, na zijn debuut vorige week. Verder was het team van trainer Theo de Boon nagenoeg compleet met op de bank ook weer de terugkerende geblesseerde spelers Collin de Kok en Jesper Buist. De gasten uit Oud-Alblas, onder leiding van trainer van Gastelen waren ook compleet.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Goedhart, bleek al snel dat de wind het voetballen zeer lastig maakte voor beiden teams. Een eerste achterbal van keeper Kraaijeveld werd door de wind gedragen, meteen een corner voor de Alblas. Het was dus een kwestie van de bal laag houden voor beiden teams. Na goed tien minuten spelen was daar de eerste kans voor de thuisclub. Spits Aldo Tagliasacchi kwam vrij door goed combinatiespel, maar zag zijn lob te zacht zijn om keeper de Ruiter van de Alblas echt moeilijk te maken. De Alblas was gewaarschuwd! De Alblas zelf zocht ook de aanval wat tot een aantal voorzetten en corners leidde, maar deze werden door de wind weg geblazen of was daar de standvastige verdediging van Hardinxveld onder leiding van aanvoerder Vincent van Lopik, die de controle hielden over de aanvallers van de Alblas.

Vakkundig gestopt
Een aantal minuten later was daar plotseling Robin Bezemer die opdook in de zestienmeter van de Alblas, maar helaas zijn inzet gepareerd zag worden door keeper de Ruiter. De Alblas werd daarna ook gevaarlijk via rechts door Jari Zijderveld, maar zijn voorzet werd door keeper Kraaijeveld vakkundig voor de inlopende spits Muilwijk gepakt. De Alblas probeerde daarna door te drukken, maar wederom leverde een vrije trap, in eerste instantie niets op, maar werd het wel gevaarlijk door de afvallende bal die door Walter Heijkoop op keeper Kraaijeveld werd afgevuurd. Echter deze gaf geen krimp en stopte de bal vakkundig. Net voor rust was het weer de beurt aan de thuisploeg. Eerst werd Aldo Tagliasacchi afgehouden van een schot door vakkundig ingrijpen van verdediger Groenendijk, die echter kort erna hardhandig Lex de Gier op de zijlijn afhield van een uitbraak. Voor Groenenveld was er dan ook terecht geel. Ruststand was derhalve dan ook 0 – 0.

Irritaties
Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft. Hardinxveld begon hier meteen voortvarend aan met een schot van Aldo Tagliasacchi die over het doel van de Alblas ging. Kort hierna was het Lex de Gier, die te snel was voor de verdediger van de Alblas, en een keurige voorzet afleverde op de aankomende Aron Eijkelboom. Helaas werd zijn schot wederom goed gepakt door keeper de Ruiter. Trainer de Boon keek het nog even aan, maar begon daarna met zijn eerste wissel. Aron Eijkelboom ging eruit en Jesper Buist kwam ervoor in de plaats. Het was daarna Jesper Buist, die in de zestienmeter te val werd gebracht, maar de scheidsrechter Goedhart, die er bovenop stond, gaf geen strafschop maar een vrije trap aan de Alblas. Jesper Buist kreeg echter wel een gele kaart omdat hij erna een speler van de Alblas raakte wat helaas ook leidde tot een opstootje. De irritaties tussen beiden teams liepen daarna steeds verder op. Over en weer werd er met veel passie en strijd gestreden wat het voetballen niet echt goed deed.

Vrije schop
Met nog een goed kwartier te spelen wisselde Hardinxveld spits Aldo Tagliasacchi in voor een andere spits Robin Peursem. Zou hij dan voor de omslag gaan zorgen in deze strijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst? Via de linkerkant probeerde wederom Lex de Gier gevaar te stichten, maar deze werd als zo vaak vanmiddag hinderlijk opgehouden met een vrije schop tot gevolg voor Hardinxveld. Deze vrije schop leverde in eerste instantie nog niet het gevaar op voor het doel van de Alblas, maar bij de voortzetting vanaf de rechterkant leverde het wederom een vrije schop op voor de thuisclub. Robin Peursem zette zich erachter en zijn scherp aangesneden voorzet belandde via een van de benen van de Alblas achter de verbouwereerde keeper de Ruiter. 1 – 0. Met nog tien officiële minuten op de klok was het Hardinxveld er alles aan gelegen op deze voorsprong te behouden, maar de Alblas was er uiteraard op gebrand op de gelijkmaker te gaan maken.

Opluchting
De Alblas probeerde de aanvallers aan het werk te zetten, maar deze gave niet echt thuis deze middag en zaten ook vast in de stugge verdediging van Hardinxveld. Vanuit de tweede lijn was het Bryan Jongeneel die het probeerde met een krachtig schot, maar hier was weer keeper Justin Kraaijeveld die het schot tot een corner verwerkte. De corner leverde, zoals de gehele middag, voor Hardinxveld geen gevaar op. Aan de andere kant was daar nog een kans voor Robin Peursem, maar zijn die bal ging naast het doel van de Alblas. Even erna werd het gevaarlijk door de Alblas. Jari Zijderveld kon na en steekbal op keeper Kraaijeveld af, maar deze was wederom een sta in de weg voor de aanvaller van de Alblas, de rebound werd dan wel ingeschoten in het doel van Hardinxveld, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Goedhart had al gefloten voor buitenspel, dit ook tot opluchting van de talrijke Hardinxvelds supporters. Kort hierna blies scheidsrechter Goedhart voor het einde van de wedstrijd. De vreugde van de thuisclub was enorm, want met deze overwinning komt het steeds dichterbij de koploper de Alblas. Het verschil is nu twee punten, waarbij de Alblas nog een wedstrijd moet uitspelen bij een voorsprong, waardoor het verschil naar vijf punten kan gaan. Het is echter een morele overwinning, na het eerdere verlies dit seizoen en legt het hiermee de druk op de Alblas wat zijn voorsprong steeds meer ziet verdampen. Hardinxveld moet echter, dan ook wel blijven winnen en dat zal  zaterdag 1 april 2023 moeten gaan gebeuren in de uitwedstrijd in en tegen Haastrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld