Korfbalteams Vriendenschaar en Fortis delen punten

OOST-SOUBURG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Oost-Souburg in Zeeland speelde het eerste team van korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 25 maart 2023 gelijk tegen Fortis met 17-17 in een wedstrijd, die alleen interessant was in de strijd om de derde plaats op de ranglijst. Het was een boeiende, maar zeker geen goede wedstrijd, met veel slordigheden aan beide kanten. Vriendenschaar liep constant achter de feiten aan en mocht slechts één keer een voorsprong noteren.

Met twee doelpunten van topscoorder Julian Voorwinden gingen de ploegen met 8-8 de rust in en hoopten de toeschouwers op een leuke tweede helft. (Stockfoto)

Vriendenschaar kwam niet goed uit de pauze, maakte onnodige fouten en miste veel kansen waardoor Fortis halverwege uitliep naar een voorsprong van 15-11. Bij de stand van 17-13 werd een cruciale strafworp gemist en leek de wedstrijd verloren. Maar met nog zes minuten op de klok gaf de ploeg niet op en zorgde invalster Lotte v.d. Lustgraaf met goed reboundwerk dat de andere invaller Christian Brouwer en schutter Marijn Bakema meer in stelling konden worden gebracht. De laatste schoot elf seconden voor tijd de gelijkmaker binnen, waardoor er één punt naar Hardinxveld-Giessendam meeging. Beide ploegen staan daarmee nog steeds gelijk op plaats vier. Zaterdag 1 april 2023 is de laatste zaalwedstrijd thuis om 16.50 tegen Tilburg die derde staat met twee punten voorsprong. Vriendenschaar heeft wat goed te maken dus het kan een leuke ontmoeting worden.