Hardinxveld zet zegereeks voort tegen Ameide

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld heeft in de thuiswedstrijd zaterdagmiddag 8 oktober 2022 tegen Ameide de zegereeks in de competitie voortgezet. De ploeg van trainer Theo de Boon wist voor de derde maal in successie met drie treffers het verschil te maken.

Hardinxveld domineerde het duel en Ameide had maar weinig in te brengen tegen de 3-0 uitslag, middels een heuse hattrick van Aldo Tagliasacchi. (Foto v.v. Hardinxveld)

Vanaf het begin zette Hardinxveld druk op de bezoekers en nam de Ameidedoelman het eerste schot op doel van Aldo Tagliasacchi op de vuisten. Met een fraaie rush over de speelhelft van Ameide gaf Collin de Kok de gasten het nakijken en dat verdiende meer dan het ultieme schot op de lat. Maar na twintig minuten vormde zijn volgende poging wel de basis om op voorsprong te komen, toen hij tussen verdedigers van Ameide in de zestien werd neergehaald. Uit de stafschop verzilverde Aldo Tagliasacchi de 1-0.

Verder afstand
Door het geblesseerd uitvallen van Sander de Boon kwam broer Robin een linie terug te spelen en bracht invaller Robin Bezemer het middenveld weer in evenwicht. Met een knappe redding hield doelman Marc Koning zijn doel schoon bij een vrije trap van Ameide in de bovenhoek. Na ruim een half uur spelen nam Hardinxveld verder afstand, toen een schot van Aldo Tagliasacchi via een verdediger de juiste curve kreeg om binnen te vallen: 2-0. Door de bal rond te laten gaan en de druk vast te houden speelde Hardinxveld met die stand de eerste helft comfortabel uit.

Derde doelpunt
Ook in het tweede deel speelde Hardinxveld goed in de organisatie tegen Ameide dat zich op karakter handhaafde, maar tegen de verdediging geen serieuze kansen kreeg. Met de komst van Robin Peursem voor Owen Muller kreeg de aanval in het laatste kwart een nieuwe impuls om de wedstrijd definitief te beslissen. Uit een volley van Robin de Kok scheerde de bal rakelings over de lat van de gasten. Een klein kwartier voor het einde bediende Robin Peursem met een balletje breed Aldo Tagliasacchi voor het doel. En met zijn derde treffer van de middag tilde hij de score naar 3-0.

Lijstaanvoerder
Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kant kon Hardinxveld vieren dat het met een beter doelsaldo dan medekoploper sv Meerkerk, met negen punten uit drie duels nu lijstaanvoerder is. Zaterdag 15 oktober 2022 staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Dilettant in Krimpen aan de Lek op het programma. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld