Eerste team Vriendenschaar verliest van beter scorend Vitesse

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het veel hogere schotpercentage van haar tegenstander deed het eerste korfbalteam van Vriendenschaar zaterdag 8 oktober 2022 de das om tegen Vitesse uit Barendrecht, dat dankzij de zeven treffers van de niet te stoppen puntspeelster Anne Luijdendijk de spannende wedstrijd over de streep kon trekken.

Het werd een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Vitesse wel steeds een kleine voorsprong nam, maar Vriendenschaar in de slotfase nog op gelijke hoogte kwam. In de spannende laatste minuten was het toch Vitesse dat dankzij haar topscoorster de overwinning veilig stelde. (Foto Vriendenschaar)

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van het oudste 92-jarige Vriendenschaar lid Gerda Brandwijk, nam het team na dertig seconden dankzij een strafworp door aanvoerder Julian Voorwinden de eerste voorsprong, die al snel werd genivelleerd.

Voorsprong
In het eerste kwartier was Vriendenschaar weliswaar de betere ploeg , maar kon het de kleine voorsprong die het steeds nam niet vergroten. Met scores van zes verschillende schutters was het tien minuten voor tijd 7-7. Door twee rake schoten binnen één minuut namen de Barendrechters toen voor het eerst een twee punten voorsprong, die ze tot de rust zouden verdedigen. Ruststand 8-10.

Doeltreffender
Ook in de tweede helft kon het talrijke publiek genieten van een spannende wedstrijd, waarin Marijn Bakema voor Vriendenschaar de score opende. Hoewel Vriendenschaar aanvallend meer schoten kon nemen dan de Barendrechters, waren de gasten doeltreffender. Met drie scores op rij vergrootten ze de voorspong naar 9-13. Na de 10-13 van Anne Timmer kwam Patrick Noordzij in de ploeg, die meteen raak schoot. Maar ook nu liep Vitesse weer uit en had halverwege de  tweede helft de voorsprong vergroot naar 12-15.

Raak schot
Vriendenschaar gaf zich nog niet gewonnen en had vijf minuten later de stand weer gelijk gebracht naar 15-15. De laatste zes minuten ging in met de stand van 16-16, waardoor een spannende slotfase aanbrak. Bente van Wingerden kwam nog in de ploeg, en na de 16-17 werd een prima score van Lieke Brouwer onterecht afgekeurd door de overigens goed fluitende scheidsrechter Brouwer, waarna de topscoorster van Vitesse nogmaals raak schoot. Het werd door Marijn Bakema nog 17-18 , wat nog hoop gaf aan de Vriendenschaar supporters , maar in de laatste minuut zorgde een raak schot van Vitesse voor de eindstand van 17-19.

Stand competitie
Ondank deze nederlaag blijft Vriendenschaar mede-koploper in deze onvoorspelbare 1e klasse F, waar nu vier ploegen op kop gaan met zes punten en daarachter twee ploegen met vijf punten, één ploeg met vier punten en de komende tegenstander van Vriendenschaar het Eindhovense Rust Roest heeft met twee puntende de rode lantaarn. Het wordt dus zaak voor de groenzwarten om die thuiswedstrijd van zaterdag 15 oktober 2022 te winnen van Rust Roest aan de Sluisweg.