HKC blameert zich en gaat zielloos ten onder tegen De Meervogels

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste team van korfbalvereniging HKC is zaterdag 1 oktober 2022 in een thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer tegen een eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. Daarmee is de ploeg de nog ongeslagen status van dit korfbaljaar kwijtgeraakt.

Na een, van HKC zijde, dramatische start van het duel waarbij collectief niet thuis werd gegeven herpakte HKC zich niet voldoende om de in het eerste kwartier opgelopen schade te repareren. (Foto Richard van Hoek / HG24)

In speelronde vijf stond de thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer op het programma. Een duel tussen HKC als koploper in de poule en De Meervogels als nummer laatst van de ranglijst. Het eerste kwartier van de wedstrijd deed absoluut geen recht aan deze verhouding. Het zijn de bezoekers die in dit eerste deel heersen en domineren.

Scores
Na vijftien minuten spelen een beschamende 0-7 tussenstand op het scorebord. Zonder De Meervogels tekort te doen want, dit team leverde een uitstekende prestatie, voor HKC zwaar onder de maat. Aanvallend totaal geen tempo en slechte keuzes. Slap in de duels en zonder enige overtuiging. Ook een vroege time-out kon geen verandering daarin brengen. Met nog 14,5 minuut te spelen in de eerste helft volgde het eerste doelpunt voor HKC. De ingevallen Sanne Langendoen schoot eindelijk ‘de hatelijke 0’ van het scorebord. De Meervogels brachten daarna het verschil weer op zeven waarna Mabel Havelaar haar eerste van de middag binnen schoot. Door onder andere opnieuw een doelpunt van Sanne Langendoen, die zich als enige met een positieve invalbeurt aan de malaise aan de HKC zijde onttrok, kwam de thuisploeg terug tot 4-9. Het publiek ging er toch eens goed voor zitten in de hoop dat HKC de slechte start in de rest van het duel naar een positief eindresultaat kan kantelen. Helaas bleek niets minder waar. In plaats van in te lopen op de tegenstander liep De Meervogels verder uit. Bij een 5-13 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op voor de onderbreking halverwege. Typerend voor het ‘foutenfestival’ bij HKC was dat van de dertien geïncasseerde doelpunten er tien binnen de cirkel vielen, waarvan zeven stuks uit een strafworp of vrije bal.

Tweede helft
Wat minder eenvoudig dan in de zaal, maar ook met veldkorfbal, is in theorie nog alles mogelijk. Eerder deze week tegen Fiks en ook vorige week zaterdag tegen Tempo kwam de ploeg van Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg pas de tweede helft echt op stoom. Er volgde ook een goede start van deel twee van de wedstrijd door doelpunten van Mark Klop in minuut 32 en Eliza Roest in minuut 34. HKC kwam terug tot 7-13, maar ook De Meervogels bleef in deze tweede helft mee scoren. De bezoekers haalden vakkundig het tempo uit het duel en HKC zelf kreeg de motor niet voldoende op gang. HKC kroop steeds wat dichterbij, maar de resterende tijd was te gering om ook maar enig moment aanspraak te maken op een resultaat. Ruim vier minuten voor het einde van de wedstrijd was het laatste wapenfeit van HKC door middel van Mark Klop. Hij zett een 13-17 tussenstand op het bord. Compleet in het beeld van de wedstrijd was het De Meervogels die de laatste treffer van de wedstrijd mocht noteren en volkomen terecht twee bonuspunten mag bijschrijven. Janine Sterrenburg ontving in de slotfase nog geel voor commentaar op de arbitrage. Zaterdag 8 oktober 2022 staat een uitduel bij DOS in Westbroek op de rol. HKC zal met een andere wedstrijdinstelling en mentaliteit voor de dag moeten komen om tot een goed resultaat te komen tegen deze lastige tegenstander.