HKC knokt zich naar winst tijdens Drechtstedenderby

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De Drechtstedenderby tussen de korfbalverenigingen HKC en DeetosSnel is zaterdag 21 januari 2023 in sporthal Het Dok in Boven-Hardinxveld geëindigd in een winst voor de thuisploeg. Het werd 19-15. 

Lang bleef DeetosSnel aan het elastiek van HKC. Een superieur eerste aanvalsvak, maar een stroever opererend tweede aanvalsvak leidde ertoe dat HKC niet al vroeg in het duel kon weglopen bij de tegenspeler uit Dordrecht. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Vier weken geleden speelden de teams ook tegen elkaar. Dat was op Dordtse bodem. 

Punten
HKC maakte zaterdag aan het begin van het duel snel duidelijk voor de winst te gaan. Het nam snel al een 3-0 voorsprong met doelpunten van Jop Brouwer, Eliza Roest en Merijn Sevenhuysen. HKC liet in de beginfase het betere van het spel zien. Waar het eerste aanvalsvak van HKC makkelijk de korf kon vinden had het tweede aanvalsvak meer moeite om in haar spel en kansen te komen. Verdedigend had HKC wel de zaken op orde. Uiteindelijk was het DeetosSnel dat de korf wist te vinden, waardoor in plaats van een vroege ruime beslissende voorsprong voor HKC, DeetosSnel op 7-6 weer helemaal terug in de wedstrijd was. Met een stand van 10-8 werd gerust.

Verantwoordelijkheid
Ook na de pauze was het HKC dat door middel van een raak afstandsschot van Merijn Sevenhuysen als eerste een doelpunt wist te noteren. DeetosSnel, met achterstand, capituleerde niet en bleef knokken en strijden voor elke bal. Op 14-13 waren de Dordtenaren weer tot één punt genaderd. Jennifer Schaeffer werd op dat moment bij HKC in de ploeg gebracht. Na een uitstekende actie van Schaeffer volgde een strafworp. Door Schaeffer op dat moment weer uit het veld te halen en ook captain Danny den Dunnen terug in het veld te brengen, werd het verplicht nemen van deze buitenkans omzeild. Den Dunnen nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet, stand 15-13. Via doelpunten van Jop Brouwer, opnieuw Den Dunnen en een hele slimme goal van Mabel Havelaar wist HKC daarna de wedstrijd op 18-14 te beslissen. Er was nog maar weinig tijd op de klok. Eliza Roest, samen met Jop Brouwer, uitblinker aan de kant van HKC scoorde daarna het laatste thuisdoelpunt van de middag, 19-15.

Weer thuis
Opnieuw een overwinning voor HKC, die zich door dit resultaat in de top 4 van de KL2 nestelt. Met nog acht speelronden op het programma en een competitie waarin alle teams enorm aan elkaar zijn gewaagd, is echter nog niets beslist en van alles mogelijk. Zaterdag 28 januari 2023 is er opnieuw een thuiswedstrijd. HKC speelt dan om 17.15 uur in Het Dok tegen het TOP uit Arnemuiden in Zeeland. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld