Zaalkorfbalwedstrijd Vriendenschaar tegen Fortis eindigt in gelijkspel

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de thuiswedstrijd tegen Fortis uit Oost-Souburg verzuimde Vriendenschaar zaterdag 21 januari 2023 om het overwicht in de eerste helft in scores uit te drukken, waardoor het Fortis in de wedstrijd hield. Het werd daardoor in de tweede helft een spannende korfbalduel, waarin de gasten uit Zeeland steeds een voorsprong namen. In de hectische slotfase had Vriendenschaar nog wel enkele kansen op de overwinning , maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de 17-17 uitslag.

Door dit gelijke spel blijft Vriendenschaar derde op de ranglijst, vijf punten achter het ongenaakbare Valto dat ruim won van medekoploper Die Haghe. (Foto Vriendenschaar)

Met een doorloopbal van Daan Kamsteeg opende de Hardinxvelders direct de score, maar daarna lukte het niet om de vele mogelijkheden om te zetten in korfpunten. Vriendenschaar was weer gestart in de basisopstelling, de geblesseerden van afgelopen periode waren weer van de partij. In beginfase speelde het automatiseringsteam in een hoog tempo, maar had moeite om de kansen te benutten. Vriendenschaar nam steeds wel een éénpunts voorsprong, maar zag de ploeg uit Zeeland steeds weer gelijk maken. Pas na het eerste kwartier kwam Vriendenschaar op een grotere voorsprong. Na 4-4 werd het door Daan Kamsteeg ( een wegtrekbal), JulianVoorwinde ( een afstandsschot) en Lieke Brouwer ( een doorloopbal) 7-4 en had Vriendenschaar het overwicht binnen 5 minuten ook in een voorsprong uitgedrukt, maar het verzuimde in deze periode door te drukken. Fortis profiteerde daarvan en kwam door 2 rake schoten weer terug , waarna Celine van Meeteren op de van haar bekende wijze de voorsprong weer op 8-6 bracht. Met een verschot net voor het rustsignaal zorgde Fortis voor de ruststand van 8-7.

Wel spannend
In de tweede helft kreeg Vriendenschaar het steeds moeilijker om het taaie Fortis van zich af te houden. Het werd direct na de rust 8-8 en na het rake schot van Anne Timmer grepen coaches Berrevoets en Jacob in. Marijn Bakema werd naar het andere vak gewisseld voor Julian Voorwinde en Peter Visscher kwam in de ploeg in het andere vak. Fortis kwam in die wisselperiode wel voor het eerst op voorsprong door een raak schot en een gemakkelijk gegeven strafworp, maar door Anne Timmer, Marijn Bakema en Patrick Noordzij draaiden de groenhemden de achterstand weer om naar een 12-11 voorsprong. In een te lange periode zonder Hardinxveldse scores kwam Fortis halverwege de tweede helft toch weer op 12-13, waarna de come-back kwam van Milou Klijn-van Dijk , die na voor de tweede keer moeder te zijn geworden weer in de selectie is teruggekeerd. Na de gelijkmaker van Marijn Bakema, kwam Fortis in dezelfde minuut weer op een tweepunts voorsprong ( 13-15), waarna rebounder Daan Kamsteeg werd gewisseld voor Julian Voorwinde om meer snelheid in het aanvalsvak te brengen. Milou van Dijk liet zien nog steeds over een goed schot te beschikken, maar Fortis scoorde direct weer tegen, waardoor de laatste vijf minuten inging met een 14-16 stand. Schutter Patrick Noordzij , die deze wedstrijd nog niet op schot was, bracht in de twintigste minuut zijn ploeg met schot en een strafworp weer naast de Zeeuwen, die een minuut later toch weer op 16-17 kwamen. Aanvoerder Julian Voorwinde wist ( net als vorige week) in de 23minuut weer te scoren en het leek er op dat Vriendenschaar in die laatste minuten de volle winst nog kon halen, maar de kansen daarop werden niet meer benut, zodat de eindstand van deze spannende wedstrijd 17-17 werd. Zaterdag 28 januari 2023 speelt Vriendenschaar om 16.35 uur in en tegen Tilburg, dat twee punten minder heeft.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld