HKC verslaat in eigen huis Oost-Arnhem

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met een 20-18 overwinning op Oost-Arnhem heeft HKC zaterdag 11 februari 2023 de goede serie van de afgelopen weken een goed vervolg kunnen geven. In een sfeervolle, spannende en kwalitatief hoogstaande wedstrijd had HKC nagenoeg de gehele wedstrijd het initiatief maar kon het nooit echt los komen van de tegenstander. Zodoende bleef het duel spannend tot aan de slotminuut.

De smaak van de overwinning smaakte HKC uiterst zoet en deze werd na afloop dan ook uitbundig met het geweldige publiek gevierd. (Foto HKC)

Door deze overwinning staat HKC nu stevig op plaats 3 van de ranglijst met respectievelijk 3 en 4 punten voorsprong op de nummers vier (Oost-Arnhem) en vijf (TOP/IAA fresh).

Onder leiding van het arbitrale duo Anton van den Beukel en René van Alphen volgde op het ongebruikelijke tijdstip van 19:30 uur in sporthal Het Dok het beginsignaal van het duel tussen de nummers drie (HKC) en vier (Oost-Arnhem). Zowel plaats drie als vier geven aan het eind van de competitie recht op een plek in de play-offs van de KL2 richting finale en promotie naar de Korfbal League. De uiteindelijke nummer 4 van de ranglijst speelt een beste of three serie tegen de nummer 1. De nummer 3 ontmoet in de play-off serie de nummer 2. HKC en Oost-Arnhem ontlopen elkaar dit zaalseizoen tot dusver niet veel. Voor aanvang van het duel was het verschil op de ranglijst tussen beide teams slechts 1 punt in het voordeel van HKC. Winst voor Oost-Arnhem betekende dat de bezoekers weer over HKC heen zouden wippen. Winst voor HKC voor een klein gaatje op de achtervolging. In de heenwedstrijd won Oost-Arnhem na een tumultueus en doelpuntrijk duel met 29-28. HKC wilde dit verlies uiteraard graag recht zetten. Dit ook gezien het onderling resultaat wat aan het einde van de rit doorslaggevend kan zijn. In speelronde 13, van de totaal 18 te spelen wedstrijden, dus weer volop belangen op het spel.

Niet onder indruk
Coaches Ekelmans en Kamsteeg kozen voor een beginopstelling met Mark Klop, Eliza Roest, Fenna Zwang en Veerle Havelaar in de eerste aanval. Verdedigend begonnen Danny den Dunnen, Jop Brouwer, Mabel Havelaar en Jiske van Brenk in de basis. Dat betekende automatisch dat Merijn Sevenhuysen deze zaterdag vanaf de kant begon. Oost-Arnhem had ervoor gekozen de boomlange Krijn van het Kaar vanaf de kant te laten starten. Toch enigszins verrassend, omdat HKC met name aanvallend in Arnhem moeite had met zijn lengte. Na het eerste fluitsignaal volgde al heel snel de fraaie 1-0 openingstreffer van Mark Klop na een doorbraak vanuit het zijveld. Oost Arnhem bleek geenszins onder de indruk van de ambiance in Het Dok en de bliksemstart van HKC en liet al snel haar intenties blijken. De 1-0 kon door de bezoekers omgebogen worden in een 1-3 voorsprong in de openingsfase van de wedstrijd.

Kleine voorsprong
Oost-Arnhem is na koploper Dalto de meest scorende ploeg van de KL2. Gemiddeld scoort Oost-Arnhem ruim 24 keer per wedstrijd. Na nummer laatst Fiks is het team van coach Pullen daarentegen ook het meest gepasseerde team. Voor HKC was het dus zaak de aanvalskracht van Oost-Arnhem te beteugelen. Verdedigend bracht HKC veel energie in de wedstrijd en werd getracht het spel van Oost-Arnhem te ontregelen. Na de beginfase lukte dit HKC steeds beter en kreeg het ook weer de controle over de wedstrijd. Het initiatief werd na de 3-1 achterstand overgenomen en HKC kon op haar beurt steeds een kleine voorsprong nemen op de opponent. Oost-Arnhem toonde zich een taaie tegenstander en bleef wel steeds volgen in het spoor van HKC. Bij een 11-9 tussenstand fluiten de goede leidende Van den Beukel en Van Alphen voor het rustsignaal.

Marge
Ook na rust is het HKC wat via een fraaie one-hander het publiek op de banken krijgt en als eerste de korf weet te vinden. HKC kent haar beste fase van de wedstrijd en loopt in het eerste kwartier na rust uit naar een 15-10 voorsprong. Voor Oost-Arnhem een teken om te gaan wisselen. Krijn van het Kaar wordt ingebracht en Bas Broenink wisselt van vak. Een aanpassing welke het gewenste effect sorteert. Op 16-14 is de achterstand van vijf doelpunten terug gebracht naar twee en was met nog 14:51 op de klok nog alles mogelijk. HKC kon laten zien als team gegroeid te zijn dit seizoen en bleef kalm en daadkrachtig. Twee doelpunten voor HKC bracht de marge in de opvolgende vijf minuten op 18-14 weer naar vier. Oost-Arnhem toonde zich opnieuw taai en veerkrachtig en vocht zich met 2 doelpunten binnen 2 minuten nog maar eens een keer terug in de wedstrijd. Supersub Sanne Langendoen werd in het veld gebracht om te doen waar hij zo ontzettend goed in is: scoren.
Ook nu zorgde het team ervoor dat Langendoen weer in stelling gebracht kon worden en zijn naam op het scoringsformulier kon worden ingevuld.

Naar Driebergen
Een zinderend slot waarbij HKC steeds op 3 punten voor wist te komen en Oost-Arnhem het gat weer terug bracht naar 2 volgde. In de slotfase verdedigend ook een belangrijke rol voor de ingevallen Merijn Sevenhuysen welke in de 1 op 1 volle druk op zijn tegenstander wist te geven. Op 20-18 het bevrijdende eindsignaal van de wedstrijd. Gekkenhuis op de tribune tussen spelers en publiek! Een teamprestatie waarbij alle HKC spelers en speelsters een hoog niveau wisten te behalen. Zaterdag 18 februari 2023 gaat HKC op bezoek bij koploper Dalto in Driebergen. Dalto maakt al weken indruk met sterke uitslagen. Aanvang van deze wedstrijd om 20.00 uur in Health Center Hoenderdaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld