OKK’70 Heren1 wint in sporthal De Wielewaal van Dordrecht Heren2

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In sporthal De Wielewaal heeft vrijdag 10 februari 2023 OKK’70 Heren1 gewonnen van tegenstander Dordrecht Heren2, het reserveteam van Next Volley Dordrecht. Dit team was in 2023 nog ongeslagen en ondanks dat zij de tiende plaats bezetten, was het geen team om te onderschatten. In de uitwedstrijd werd dit team namelijk met een moeizame 2-3 overwinning verslagen. Vrijdagavond was het anders en werd de wedstrijd met 4-0 afgesloten.

Het winnende team OKK’70 Heren1 na afloop van de wedstrijd. (Foto OKK’70)

In de eerste set nam de thuisploeg gelijk het initiatief in handen. Met een sterke verdediging onder leiding van libero Stan den Ouden leek er geen bal op de grond te kunnen vallen aan de kant van Hardinxveld. Toch lieten de heren Dordrecht nog gevaarlijk dichtbij komen, waardoor deze set uiteindelijk nipt gewonnen werd door OKK’70 met een setstand van 25-23.

Voorsprong
Het spannende einde van de eerste set had wel als gevolg dat de mannen vlijmscherp aan de tweede set begonnen. Er werd gelijk een flinke voorsprong opgebouwd door een fantastische serviceserie van spelverdeler Michel de Bruijn. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, waardoor de tweede set werd gewonnen met een setstand van 25-15 in het voordeel van OKK’70.

Veerkracht
In de derde set pakte Dordrecht voor het eerst in de wedstrijd de leiding in een set. De thuisploeg kon lastig grip krijgen op de middenaanvallers van Dordrecht. De dit seizoen al veel op de proef gestelde veerkracht was weer benodigd om deze set nog kans te maken. Na het overleven van drie setpoints werd deze set met een combinatie van harde aanvallen en tactisch geplaatste ballen alsnog met 28-26 over de streep getrokken in het voordeel van OKK’70.

Shotbal
In de vierde set werd de strijdlust van de derde set voortgezet en werd er wederom met een afwisseling van tactisch geplaatste ballen en harde aanvallen een lekkere voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met een fantastische shotbal werd ook de vierde set in het voordeel van de thuisploeg beslist met een setstand van 25-20.

Voorsprong minder
Na deze 4-0 overwinning staat het vlaggenschip van OKK’70 nog steeds op de eerste plaats in de derde divisie. De concurrentie heeft dit weekend ook 4-0 gewonnen, waardoor de voorsprong van twee punten op de nummer twee Sliedrecht (die een wedstrijd meer gespeeld hebben) gelijk blijft, evenals de voorsprong van vijf punten op de nummer drie Ameide. De oplettende lezer zal zijn opgevallen dat de voorsprong ineens een stuk minder is geworden op de concurrentie. De oorzaak daarvan is dat de mannen vorige week met 4-0 hebben verloren bij de
nummer vier.

Veel strijdlust
Het enige wat van deze wedstrijd nog bekend is, is dat deze wedstrijd heel veel strijdlust heeft veroorzaakt voor het restant van de competitie. De eerste horde is afgelopen vrijdag al genomen met de 4-0 overwinning op Dordrecht. Met nog 6 wedstrijden te gaan is het einde van de competitie in zicht. Nu eerst weer een paar weken vlammen op de trainingen, waarna de mannen op
maandag 6 maart om 21.00 uur in Ouderkerk aan den IJssel de volgende horde zullen gaan nemen tegen Volley Lek en IJssel Heren 2 die op dit moment de zesde plaats bezetten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld