River Trotters Heren1 verslaan koploper Wyba

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na het verlies van vorige week tegen Black Eagles zinde het team River Trotters Heren1 op revanche. Zaterdagavond 11 februari 2023 diende zich daarvoor de perfecte gelegenheid aan. De Hardinxvelders wisten Wyba uit Wijchen, bij Nijmegen, in sporthal De Wielewaal te verslaan. Het werd 64-60.

Door een overwinning van River Trotters Heren1 staan de teams gelijk in aantal verlieswedstrijden. (Foto River Trotters)

Na een wat onwennige start nam de Hardinxveldse ploeg al snel de leiding in de wedstrijd. Geholpen door driepunters werd dit kwart afgesloten met een 19-18 voorsprong op het bord. In het tweede kwart breidde River Trotters de voorsprong verder uit. De zwakte van de Wycher zoneverdediging werd aangetoond.

onsportieve fout
Na de rust begon Wyba aan een comeback en daar slaagden ze deels in, maar River Trotters kon de voorsprong behouden. Beide teams hadden fysiek sterke ploegen en dit bleek ook uit het spel als Arco van Genderen met een bloedende hoofdwond het veld moest verlaten. De ploeg uit Wychen werd tot tweemaal toe bestraft met een onsportieve fout. River Trotters miste helaas drie van de vier vrije worpen.

Zicht op kampioenschap
Ook in het vierde kwart van deze wedstrijd wist River Trotters de controle te behouden. Wyba kwam nog wel langszij, maar door goede verdediging en scores van Gillian Boldewijn werd deze wedstrijd gewonnen door de Hardinxveldse mannen. Daarmee staan beide teams met vier verlieswedstrijden bovenaan in de eerste divisie B, en met nog acht wedstrijden te spelen is er voor de Hardinxvelders nog zicht op het kampioenschap.