Vriendenschaar moet meerdere erkennen in HKV/Ons Eibernest

DEN HAAG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de zaalkorfbaluitwedstrijd tegen rode lantaarndrager HKV/Ons Eibernest presteerde Vriendenschaar zaterdag 11 februari 2023 in Den Haag ondermaats. Het kwam geen moment in de wedstrijd en het eerste team van de Sluisweg heeft vanaf het begin van de wedstrijd tegen zichzelf geknokt. Het werd 22-18.

Hier wordt Vriendenschaarspeelster Anne Timmer gehinderd in het maken van een doorbraak. De Hagenaars maakten dankbaar gebruik van het povere aanvalsspel van de Hardinxvelders om haar tweede overwinning in de zaalcompetitie te behalen. (Foto Vriendenschaar)

Na de 1-1 in de beginfase kwam de thuisploeg na tien minuten op een 4-1 voorsprong. Vriendenschaar zou deze stand niet meer repareren. Verdedigend bleef Vriendenschaar wel op de been, maar er werden de gehele wedstrijd aanvallend teveel fouten gemaakt, kansen gemist en verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de groenzwarte Hagenaars (Vriendenschaar speelde daarom in het zwart – red.) tijd kregen om regelmatig hun korfpunten te maken.

Moeite
De gemakkelijk scorende Anne Timmer werd aan banden gelegd en in het andere vak had het nieuwe koppel Christian Brouwer en Patrick Noordzij vooral in de eerste helft moeite om tot scoren te komen. Vriendenschaar bleef in de eerste heft ondanks drie treffers van Marijn Bakema en twee korfpunten van Celine van Meeteren in de wedstrijd in het mee scorende HKV/Ons Eibernest achter de feiten aanlopen en moest met de ruststand van 11-8 genoegen nemen.

Teniet gedaan
Trainers Berrevoets en Jacob probeerden door tactische wissels het tij te keren. Net voor de rust was Julia Voorwinden (die op de bank begon, omdat Vriendenschaar door de terugkomst van Christian Brouwer met vijf heren speelt – red.) verdedigend in de ploeg gekomen voor Daan Kamsteeg en kort na de rust werden Anne Timmer en Celine van Meeteren van vak gewisseld. HKD/Ons Eibernest anticipeerde daar direct op door ook de tegenstanderster van Anne Timmer naar het andere vak te brengen, waardoor het beoogde effect van de wissel werd teniet gedaan.

Teleurstellend
Ook in de tweede helft bleef Vriendenschaar achter de feiten aanlopen en kon het de achterstand niet wegwerken. Ondanks het weer inbrengen van de sterke rebounder Daan Kamsteeg, de vier treffers van Patrick Noordzij en de drie korfpunten van Marijn Bakema bleef HKV/Ons Eibernest in de tweede helft de voorsprong behouden, die uiteindelijk resulteerde in een 22-18 nederlaag voor het teleurstellende team van de Sluisweg. Vriendenschaar mag zaterdag 18 februari 2023 om 18.10 uur in sporthal De Wielewaal in de thuiswedstrijd tegen runner-up Die Haghe zich proberen te revancheren.