Hardinxveld laat met ‘galavoorstelling’ Arkel volledig kansloos

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Voor zaterdagmiddag 11 februari 2023 stond de wedstrijd Hardinxveld-Arkel op het programma. De thuisclub was uitgeweken naar het kunstgrasveld, want het hoofdveld was onbespeelbaar vanwege het vele zand. Beide ploegen willen verzorgd voetbal spelen, dus deze keuze was meer dan begrijpelijk. Arkel had met een overwinning van 8 – 1 het nakijken.

Het eerste elftal van Hardinxveld beleefde een prachtige overwinning. Trainer-coach Theo de Boon was in z’n nopjes met de einduitslag. (Foto v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld begon met dezelfde opstelling als een week geleden in Lekkerkerk. “Never change a winning team”, was de gedachte van trainer Theo de Boon. Niet onterecht, want Hardinxveld nam Arkel van minuut één, in de tang en gaf ze geen tijd om op te bouwen of een bal rond te spleen, want ze zaten er meteen bovenop. Na vijf minuten was daar al de eerste mogelijkheid via links met Robin Peursem, die de bal strak voorgaf op Aldo Tagliasacchi. Die had alleen net iets te veel tijd nodig om de bal te verwerken voor een schot op doel. Een paar minuten later is het wel raak. Robin Peursem zijn eerste schot werd nog gekrakt, maar zijn tweede inzet verdween in de verre hoek achter de Arkelse keeper Jari van Baalen. 1 – 0.

Punten
Hardinxveld bleef daarna drukken en gaf Arkel geen kans en het was wachten op de tweede goal, die dan na tien minuten kwam. Het was opnieuw Robin Peursem, die een goede voorzet gaf op Aldo Tagliasacchi, die de 2-0 binnenschoot. Arkel probeerde het wel, maar buiten een mislukte voorzet van Corne van Horik, die bovenop de lat van het doel van Hardinxveld kwam, was dit het eerste gevaar van de gasten uit Arkel. In de dertigste minuut was het wederom de thuisclub met een fantastische aanval. Robin Bezemer zette goed door en wist met de buitenkant voet Robin Peursem te bereiken, die daarna knalhard keeper Jari van Baalen het nakijken gaf, 3-0. Net voor rust breidde Hardinxveld zelf de voorsprong verder uit. Na wederom een aanval over vele schijven was het nu Thomas Rozenboom Bos die vanaf een meter of zestien, de bal via een verdediger van Arkel de goal in zag gaan, 4-0. Hardinxveld op rozen en beiden teams gingen naar binnen voor de rust en bakje thee. En vast aan Arkel zijde, een ‘woordje’ richting de spelers.

Tekst gaat onder foto verder.

Tegenpunt
In de tweede helft pakte Hardinxveld de draad weer op. Na een inworp op Aldo Tagliasacchi, wist deze zich te ontdoen van de verdediging van Arkel en haalde van de rand van de zestienmeter uit naar de verre hoek van Arkel voor de 5-0. Na goed twintig minuten spelen, gingen beiden trainers wisselen. Bij Arkel gingen verdedigers Robert Scheurwater en Wesley Swets naar de kant en werden vervangen door Dennie Kleijn en Jens Cornelissen. Bij Hardinxveld gingen Robin Peursem en Aron Eijkelboom naar de kant en kwamen Lex de Gier en Owen Muller erin. Een kwartier voor tijd was het Arkel dat wist te scoren. Een schot van een meter of twintig werd niet helemaal goed verwerkt door keeper Mark Koning en de bal kwam voor de voeten van aanvoerder Remy Schuurman, die de bal van dichtbij wist binnen te werken, 5-1. Het was een kleine opleving van het verder zwak acterende Arkel, want een aantal minuten later was het Hardinxveld dat wederom wist te scoren. Thomas Rozenboom Bos werd vrij gespeeld en deze wist met een bekeken schot z’n tweede van de middag binnen te schieten, 6-1

Trainer blij
De koek was daarmee nog niet op voor de vele toeschouwers die deze middag waren gekomen en daarmee ook de actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië steunde, omdat al het entreegeld en verlotingsopbrengst ten goede van Giro 555 werd gedoneerd. In de laatste vijf minuten vermaakte Hardinxveld de toeschouwers met nog twee doelpunten. Een derde treffer van spits Aldo Tagliasacchi, 7-1 en laatste was voor verdediger Jesper Buist, die vanaf een meter of vijfentwintig de bal feilloos binnen knalde voor de eindstand van 8-1. Trainer Theo de Boon was in z’n nopjes met deze overwinning, die tot stand kwam met zeer attractief voetbal. Zijn collega trainer Leon Elands van Arkel, sprak van een totale offday voor zijn team, maar daarmee deed hij Hardinxveld te kort gezien de uitslag en vertoonde spel. Zaterdag 18 februari 2023 is er geen programma, maar de week erop is er de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Meerkerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld