Klimaatweek met scholenwedstrijd, duurzaamheidsloket en challenges

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens de klimaatweek van maandag 31 oktober tot en met zondag 6 november 2022 is er van alles te doen in de verschillende Drechtsteden gemeenten. Ook in Hardinxveld-Giessendam wordt duurzaamheid op de kaart gezet. Dat gebeurt op scholen, in de bibliotheek en in het gemeentehuis.

Een aantal scholen in de gemeente doet mee met een ontwerpwedstrijd. De opdracht is om een paneel te ontwerpen met meeneemkaartjes waarop duurzame tips staan. Verschillende klassen gaan met elkaar de strijd aan voor het mooiste, leukste en meest creatieve ontwerp. De winnaar ontvangt een duurzame prijs en het beste ontwerp gaat de gemeente laten maken en is vervolgens te bewonderen in onder meer het gemeentehuis.

Duurzaamheidsloket
Woensdag 2 november 2022 kan je in bibliotheek AanZet aan de Pietersweer 34 terecht met al jouw vragen over duurzaamheid. Van 10.00 – 11.30 uur ben je welkom. Heb je een vraag over inductie koken, kleine duurzame maatregelen zoals LED-lampen en tochtstrips of andere duurzame vragen? Ga dan langs en vraag het aan Rick. Hij gaat graag met je in gesprek.

Duurzame challenges
Binnen het gemeentehuis gaan medewerkers met elkaar duurzame uitdagingen aan. Ook de wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Duurzaamheid gaat zo’n duurzame challenge niet uit de weg. Tijdens de klimaatweek houdt hij, via een dagelijkse blog, je op de hoogte van zijn ervaringen. Ook doet de wethouder daar een oproep aan alle inwoners om tijdens de klimaatweek met elkaar een duurzame challenge aan te gaan. De gemeente is in ieder geval erg benieuwd naar ludieke uitdagingen. Mail die naar: duurzaam@hardinxveld-giessendam.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld