Korfbalteam HKC overtreft Tempo voor eigen publiek

HARDNXVELD-GIESSENDAM – Het eerste team van korfbalvereniging HKC heeft zaterdag 11 maart 2023 Tempo met ruime cijfers verslagen. Op een stand van 22-10 werd door de goed leidende Jelle Den Dekker en Diana Boogaard voor de laatste maal gefloten. HKC uit Boven-Hardinxveld had de punten in de pokket!

HKC heeft in speelronde zeventien de thuiswedstrijd tegen Tempo overtuigend gewonnen. Waar eerder dit jaar in Alphen aan de Rijn nog tegen een pijnlijke nederlaag werd aangelopen was HKC de tegenstander deze keer ruim de baas. (Foto H. van Kekerix)

De basis voor deze overwinning werd door HKC als team en in de verdediging gelegd.

Bij HKC basisplaatsen voor Jennifer Schaeffer en de rentree van de moeder geworden Annelies Kop. Beide dames leverden zaterdag een meer dan uitstekende prestatie. De inbreng van Annelies Kop verdient daarbij nog wat extra aandacht. Alsof ze niet weg was geweest, stroomde ze ogenschijnlijk zonder enige moeite weer in. Ontzettend knap!

Op sleeptouw
De bezoekers kwamen kort na de start meteen op voorsprong, met twee punten. Beide teams gaven elkaar verdedigend weinig ruimte. Daardoor vielen in de eerste helft minder doelpunten. Captain Danny den Dunnen had er deze avond, aangespoord door het vele en enthousiaste publiek, duidelijk zin in en nam zijn team de hele wedstrijd op sleeptouw. Het eerste HKC doelpunt kwam ook vanuit zijn handen. Den Dunnen zou uiteindelijk tot acht treffers komen. In het eerste kwart van de wedstrijd bleef het initiatief in handen van Tempo met HKC op het vinkentouw. Met name het eerste aanvalsvak van HKC had het in deze fase lastig. In de 23e minuut kwam Mark Klop binnen de lijnen om daar verandering in te brengen. Klop vulde deze opdracht uitstekend in en mag terug kijken op een meer dan goede wedstrijd. HKC nam het initiatief in het duel daarna over. Bij rust een voorsprong van 8-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Tandje bij
In de tweede helft liet HKC haar intenties direct blijken door via Merijn Sevenhuysen op een 9-7 voorsprong te komen. HKC speelde met veel inzet, plezier en streed als team voor elke meter. Bij Tempo werd het gemis van hun basisspelers steeds zichtbaarder, terwijl HKC zelf nog een tandje bij wist te schakelen. Het overwicht in de wedstrijd kon ook in doelpunten worden uitgedrukt. Daar waar Tempo pas diep in de tweede helft hun eerste treffer wisten te maken. Al snel in deel twee speelde HKC – aangespoord door een geweldig publiek – een gewonnen wedstrijd wat voor de thuisploeg uiteraard een goed gevoel gaf. Een ruime overwinning voor HKC die daarmee ook revanche namen op de eerdere 23-20 nederlaag in Alphen aan de Rijn. Zaterdag 18 maart 2023 is er opnieuw een thuiswedstrijd. Het reeds uitgespeelde AW.DTV is dan de tegenstander. Kampioen Dalto en DSC plaatsten zich al eerder voor de play-offs. In de laatste speelronde zal duidelijk worden welke teams zich bij Dalto en DSC zullen voegen.