Vriendenschaar verliest kansloos tegen koploper Valto

DE LIER / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de uitwedstrijd van het eerste team van korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 11 maart 2023 tegen Valto in de gemeente Westland, dat al haar wedstrijden in deze overgangsklasse met overmacht had gewonnen, liep het tegen een grote nederlaag aan.

Een beeld uit de wedstrijd van zaterdagmiddag in De Lier (gem. Westland). De koploper Valto , die met gemiddeld 28 korfpunten per wedstrijd , iedere week weer laat zien dat het de terechte kampioen zal worden, had vanaf de eerste minuut een hoog schotpercentage en bleef dat de gehele wedstrijd volhouden. (Foto Vriendenschaar)

Bij Vriendenschaar, waar de schutters Julian Voorwinden en Marijn Bakema ontbraken, zorgde het gebrek aan scorend vermogen in deze wedstrijd voor de grootste nederlaag in jaren ( 31-12).

Vriendenschaar begon met routinier Milou Klijn in de basis als vervangster van de afwezige Celine van Meeteren. Het team keek binnen zes minuten tegen een 5-0 achterstand aan, die halverwege de eerste helft was uitgelopen naar 10-2, waarbij de Hardinxveldse treffers op naam kwamen van Lieke Brouwer. De thuisploeg uit De Lier bleef met scherp schieten , waar tegen het team van de Sluisweg slechts incidenteel raak kon schieten. Met een ruststand van 16-7 was de wedstrijd ( wat nooit een wedstrijd is geweest) al gelopen.

Scores tegenstander
Ook in de tweede helft waren de eerste vier scores voor Valto, dat uit drie strafworpen en een vrijebal binnen zeven minuten de voorsprong vergrootte naar 20-7. Trainers Berrevoets en Jacob , die eerst de eerstejaars seniore Benthe van Wingerden (die door een handblessure enkele maanden geblesseerd was geweest – red.) had laten invallen, liet in de tweede helft ook de juniores Pien van Noordenne en Lieke Kamsteeg hun debuut maken in het eerste team, waarbij laatstgenoemde meteen raak schoot. Valto bleef ook in de tweede helft door alle speelsters en spelers scoren, waar Vriendenschaar alleen nog drie treffers van Patrick Noordzij en een raak schot van Daan Kamsteeg op de scorelijst kon bijschrijven, waardoor de eindstand van 31-12 op het scorebord kwam.

Weinig kansen
Hoewel een nederlaag tegen dit Valto was ingecalculeerd, was het vooral teleurstellend dat Vriendenschaar tegen de aanstaande kampioen zo weinig wist te scoren. Middenmoter Vriendenschaar kan/moet zich zaterdag 18 maart 2023 revancheren als het om 18.10 uur thuis speelt tegen RWA, dat in degradatiegevaar verkeert.