Bord met digitale posters Provinciale Statenverkiezingen beklad

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vermoedelijk in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart 2023 is een bord met daarop de digitale verkiezingsposter met daarop partijen / kandidaten (soms lijsttrekkers) voor de Provinciale Staten verkiezingen en voor de Waterschapsverkiezingen beklad. Het gaat om zeker één publicatiebord in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Dit bord staat aan de Peulenlaan / afslag Buitendams. Op alle posters staat een kruis behalve over de van SGP, FvD, JA21 PVV en BBB. (Foto Peter Donk / HG24)

Op deze locatie zijn vaker posters van borden gescheurd, toen er nog plakborden werden geplaatst. 

Tekst gaat verder onder foto.

Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Dan wordt ook een nieuw bestuur voor het Waterschap Rivierenland gekozen. 

Reacties
“Schandalig dit en hoop dat de gemeente Hardinxveld-Giessendam aangifte gaat doen”, reageert fractievoorzitter Dick Fijnekam (T@B) op sociale media, “Wij als T@B in Hardinxveld-Giessendam zijn vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen ook onze spandoeken kwijtgeraakt. Dit doe je gewoon niet.” Fractievoorzitter Arie van den Berg heeft er ook geen goed woord voor over. “Degenen die dit gedaan hebben ken ik niet, maar het is in ieder geval iets wat niet in de lijn van de SGP is. We hebben graag steun voor onze standpunten, maar niet op deze wijze!”, bericht Van den Berg op sociale media. De gemeente Hardinxveld-Giessendam keurt de actie af. “In een democratie moet iedereen de vrijheid krijgen om campagne te voeren. Iedereen is vrij om te vinden wat hij vindt, maar je hebt respect voor de mening van de ander. Ik keur – wij keuren -dit gedrag dan ook ten zeerste af!”, reageert eerste loco-burgemeester Trudy Baggerman (T@B). 

1 gedachte over “Bord met digitale posters Provinciale Statenverkiezingen beklad”

  1. Dit is een manier van doen die de SGP afwijst! Heb ook geen idee wie de de daders zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld